Lerakták a Kossuth-tó alapkövét 2

Ma délután Márki-Zay Péter polgármester és Kérdő Szabolcs, a kivitelező System Service Kft. projektmenedzsere tették le a Kossuth szakközépiskola helyén épülő szabadidőpark alapkövét.

Bár a Kossuth szakközépiskola egykori helyén már az év első felében elkezdték építeni a szabadidőparkot és a tavat, az ünnepélyes alapkőletételét csak ma délután rendezték. Mint arról korábban már beszámoltunk, a Zöld Hódmezővásárhely – Környezettudatos Közterület Megújítás Hódmezővásárhelyen uniós pályázatával 831 milliót nyert a város. A tavas szabadidőparkot pedig a 2011-ben már meglehetősen rossz szerkezeti állapotban lévő, de csak 2015-ben lebontott iskola helyére tervezték. A projekt egyébként érinti a kőfal Kodály utca melletti részén lévő Európa parkot is.

Mint azt köszöntőjében Márki-Zay Péter polgármester elmondta: az iskola elbontása után a város megszavaztatta a vásárhelyieket, hogy mit szeretnének az egykori tanintézmény helyén, s a többség egy pihenőparkot kívánt ide. A város arra is kíváncsi, hogy minek neveznék el az emberek a tavas közparkot, s eddig a legtöbb beérkezett szavazat Kossuth Zsuzsanna parknak/pihenőparknak keresztelné el. – Azt szeretnénk, hogy a vásárhelyiek, érezzék magukénak, vegyék majd birtokba, jöjjenek ki és a tervezők álma szerint használják majd ezt a közösségi kapcsolatok erősítésére. Elképzelhető, hogy egy-egy szabadtéri koncert megtartására is alkalmas helyszínt alakítanának ki a parkban – hangsúlyozta a város polgármestere.

Kérdő Szabolcs, a kivitelező System Service Kft. projektmenedzsere elmondta, a Hódtóban öt részre bontható a kivitelezés: fogadótér, tó, dombok, zöldterületek, sétányok, játszótér és fitnesz elemek és maga a büfé és a mosdó. – A félkör alakú tóba nem telepítenek halakat– mondta kérdésünkre.

A rendkívül érdekes részletekről hallgassa meg a projektmenedzsert:

Lerakták a Kossuth-tó alapkövét 3

Pápai Veronika felelős tervező szuper faladatnak nevezte a szabadidőpark tervezését, de más érdekességeket is elárult:

Lerakták a Kossuth-tó alapkövét

A szabadidőparkkal kapcsolatos, felső tagozatos diákoknak kiírt pályázatra 59 pályamunka érkezett. Ezek közül a helyszínen leadott szavazatok alapján hirdettek eredmény. 1. helyezett lett: Miklósfalvi Luca (Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 4/a.), 2.: Fejes Dominika (Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 8/3.), 3.: Tóth Bettina (Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola 5/a.). Valamennyi pályázó egy-egy pendrive-ot kap ajándékba, s a három győztes egy-egy pasztellkréta csomaggal is gazdagodhat.

Alapkőletétel az épülő szabadidőparkban

Alapkőletétel a készülő hódtói szabadidőparkban
kepatmeretezes_hu_DSC_0046
kepatmeretezes_hu_DSC_0048
kepatmeretezes_hu_DSC_0050
szabadidőpark (3)
szabadidőpark (5)
Jó reggelt, Vásárhely! 85
szabadidőpark (7)
szabadidőpark (4)
szabadidőpark (8)
szabadidőpark (9)
szabadidőpark (10)
szabadidőpark (11)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...