„Utcára viszi Márki-Zay Péter az újságírók vérét követelő híveit!” 3

Arra kéri a polgármestert Bálint Gabriella és Havasi Katalin, hogy szabjon határt a táborának, mert akár tragédia is lehet a vége annak a gyűlöletkeltésnek, ami most zajlik Hódmezővásárhelyen.

Márki-Zay Péter nyílt háborút hirdetett a médiaszabadság ellen – ebben a témában tartott sajtótájékoztatót Bálint Gabriella és Havasi Katalin helyi KDNP és Fidesz elnökök hétfőn.

– A polgármester a tavaly decemberi közgyűlési döntés ellenére már fél éve nem utalja át a Vásárhelyi Televíziónak a működéshez szükséges pénzt. A dolgozók emiatt már nem is kapnak fizetést, és rövidesen 30 év után először elsötétedhet a TV képernyője – fejtette ki Havasi Katalin. Hozzátette, a város első embere ezen felül napi szinten támadja a helyi sajtó munkatársait, újságírókat névvel, arcképpel és gyűlöletkeltő szövegekkel próbál lejáratni a Facebookon.

„Utcára viszi Márki-Zay Péter az újságírók vérét követelő híveit!” 2

A Fidesz-elnök szerint ennek egyértelműen a félelemkeltés és a megfélemlítés a célja. – Márki-Zay Péter legközvetlenebb hívei már gyilkossággal fenyegetik a médiumok dolgozóit. A polgármesterhez kötődő Vásárhelyiek a változásért csoportban például egy kommentelő azt írta: le kell vadászni és meg kell szúrni az újságírókat – ismertette Havasi Katalin. Erről korábbi cikkünk ITT olvasható.

„Utcára viszi Márki-Zay Péter az újságírók vérét követelő híveit!” 5

– Felháborító, hogy a polgármester nem áll ki a megfenyegetett sajtómunkatársak mellett, hanem éppen ellenkezőleg, ma este tüntetést szervez és utcára viszi az újságírók vérét követelő híveit –  jelentette ki Havasi Katalin, aki úgy véli, Márki-Zay ezzel nem csak a sajtószabadságot, hanem egyben a demokrácia alapjait is eltörölné a városban.

„Utcára viszi Márki-Zay Péter az újságírók vérét követelő híveit!” 4

– A polgármester kiengedte az erőszak szellemét a palackból – vette át a szót Bálint Gabriella, aki szintén úgy látja, hogy Márki-Zay átlépett egy határt, ugyanis soha nem látott félelem és erőszak költözött be az utóbbi időszakban a vásárhelyi mindennapokba.

A KDNP elnöke attól tart, hogy a polgármester most még csak fenyegetőző támogatói egyszer eljutnak a tettlegességig, aminek tragédia lesz a vége.

– Arra kérjük Márki-Zay Pétert, hogy vonja vissza a vért követelő pribékjeit, és inkább a város ügyeivel foglalkozzon – szólította fel a politikust Bálint Gabriella.

„Utcára viszi Márki-Zay Péter az újságírók vérét követelő híveit!” 1

Az esti tüntetésre reagálva szerkesztőségünk is kiadott egy közleményt, melyben kifejtettük: NEM FÉLÜNK A MEGFÉLEMLÍTÉSTŐL. Álláspontunkat ITT olvashatják el.