Orbán: nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése

Nem pártkérdés, hanem elsőrendű nemzeti ügy a bevándorlás kérdése – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.

A kormányfő beszédében súlyos, történelmi hibának nevezte azt, hogy az európai elit nem tudta az Európai Unión belül tartani a briteket és kívül tartani a migránsokat.
Azt mondta, a bevándorlás ellen küzdők ellen folyamatos támadás zajlik, ennek egyik eleme a Sargentini-jelentés.

A határőrizet jogáról nem mondunk le – szögezte le Orbán Viktor.
Nem engedjük, hogy a határőrizet jogából bárki akár egy jottányit is elvegyen – nyomatékosította a kormányfő, hozzátéve: a határvédelemhez jobban értünk, mint bárki Brüsszelben.
Hangsúlyozta: a mi határainkat nem csak profik, hanem hazafiak védik, belőlük áll a magyar hadsereg és a rendvédelmi erők köteléke. Erre esküsznek fel, és ez az a többlet, amit semmilyen pénzért nem lehet megvásárolni, nekünk ez a legerősebb védőpajzsunk – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Brüsszelben most sem arról beszélnek, hogy minden eszközzel meg kell védeni az unió határait, hanem “portaszolgálatot” akarnak létesíteni; nem megállítani, hanem menedzselni akarják a bevándorlást.

Kijelentette: hazánk nem átjáróház és nem is gyűjtőtábor; ha keveredni akarnánk más kultúrákkal, civilizációkkal, akkor erről mi konzultálunk és határozunk, de ettől az ötlettől eltanácsolná a magyar embereket.

Orbán Viktor miniszterelnök értékelése szerint nyáron is jól teljesített a magyar gazdasági modell.
A kormányfő a “magyar modell” lényegét úgy írta le: ha munka van, minden van. Magyarország segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságot épít – magyarázta.

Beszámolt arról, hogy 2010-hez képest az idei évre 800 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, hatszázezren a magángazdaságban helyezkedtek el. Hozzátette: 65 hónapja, több mint öt éve folyamatosan nőnek a bérek. Elmondta, 2018 második negyedévében 4,8 százalékkal, az unió átlagának kétszeresével nőtt a magyar gazdaság.