Már nem balesetveszélyes a népkerti játszótér

Megjavították a hajót, kiszedték a gazt a homokozóból, de még a csikkeket is eltakarították.

Ugyan a városháza egy hét után nem válaszolt a játszótéri eszközök felülvizsgálatának gyakoriságával kapcsolatos kérdésünkre, de a cikkünk utáni napon már rendet is tettek.

Már nem balesetveszélyes a népkerti játszótér 1

Fixen rögzítették a korábban a helyéről kijött kötélzetet.

Még a múlt héten olvasóink panaszai nyomán jelent meg a széthullóba lévő népkerti játszótérről szóló írásunk.

Széthullóban a népkerti játszótér – A hírek főutcája

Több sebtől is vérzik a népkert játszótér, panaszkodtak a szülők. Mi is szemügyre vettük a kifogásolt eszközöket. A helyzet tényleg szörnyű. Már az időnkénti nagy mennyiségű szemetet, a csikkáradatot nem is panaszolták a szülők, akik közül néhányan megelégelték a helyzetet, s egy-egy alkalommal maguk szedik össze a szétszórt hulladékot a Népkertben 2006 tavaszán a régi helyébe épített és átadott a Tiszta Szívvel Egyesület által gründolt játszótéren.

Ennek hatására a város intézkedett, s péntek reggelre már ismét alaposan rögzített kötélhátsó várta a hajót megmászni kívánó gyerekeket, a vízi jármű elnyílt oldalsó palánkját is rögzítették. És még a babacsúszda homokozójából el kiszedték az ott elburjánzott gazt.

Már nem balesetveszélyes a népkerti játszótér 2

Már nincs elnyílva a hajópalánk sem.

De elvitték a helyéről kiszaggatott, a kerek hinta életkorra figyelmeztető, hosszabb ideje a helyéről kiszaggatott táblát, sőt a padok elől is eltűntek a csikkek.