Húsz év után találkozott az Aranyági Szövetkezet nagy családja

Az egykor Marx TSZ-ként, majd Aranyági Gazdaszövetkezetként ismert szövetkezet dolgozói 20 év után találkoztak egymással Hódmezővásárhelyen. Több mint 100 egykori munkavállaló gyűlt össze vasárnap a Rózsa Rendezvényházban – írja a radio7.hu.

A szervezők részéről már a helyszínválasztás sem mondható véletlennek, hiszen az korábban a TSZ gépműhelyeként üzemelt. Ennek vezetője volt B. Nagy Zoltán, aki 1973 és 94 között dolgozott a szövetkezetnél, és a mostani találkozó szervezéséből is jócskán kivette a részét.

„Csak a szépre emlékezünk, mert ugye fiatalok voltunk. Családias hangulat uralkodott az egész cégnél. Magunknak építettük, magunknak csináltuk, mi élveztük. Akkoriban 4-500 fő volt a dolgozólétszám, és úgy emlékszem, hogy 800 körül volt a nyugdíjasokkal együtt a tagság” – mesélte B. Nagy Zoltán, aki a felszámolás után maradt a mezőgazdaságban, a Hódmezőgazda Zrt-hez került, és több társával, gépészkollégával megmaradt a jó viszony, rendszeresen találkoztak.

Épp ezért gondolták úgy páran, hogy jó lenne találkozni a volt dolgozóknak, beszélgetni egyet, feleleveníteni a szép emlékeket, amelyből van bőven.

Az egyik szervező, Martonosi Jánosné így nyilatkozott: „Örülünk, hogy ilyen sokan megjelentek. A múltban volt egy kis rossz, ez a felszámolás, túlestünk rajta, és most visszaemlékezünk a régi szép időkre. Nagyon jó találkozni a régi munkatársakkal. Én 1971-től dolgoztam itt 1998-ig. Örömmel emlékezem vissza ezekre a régi évekre.”

Húsz év után találkozott az Aranyági Szövetkezet nagy családja 1

„Szeretnénk majd ebből a találkozóból hagyományt teremteni” – tette hozzá Nagy Mária, egy másik szervező, aki 1977-től 1998-ig, a felszámolásig volt az Aranyági Gazdaszövetkezet dolgozója.

Az ebédhez direkt nem szerveztek zenekart, mert a beszélgetésre, egymásra szeretnék fordítani ezt a pár órát. A szervezők felhívására összesen 106-an jeleztek vissza, ennyi vendéget vártak vasárnap a Rózsa rendezvényházba. A szervezők kiemelték, hogy nagyon sokat segített a Rádió 7 abban, hogy minél több emberhez jusson el a találkozó híre, sokan onnan értesültek a rendezvényről.

Forrás és fotók: radio7.hu