Életveszélyes fenyegetéseket kapnak a vásárhelyi újságírók

A Fidesz Hódmezővásárhely elhatárolódik a gyűlöletkeltő és erőszakra felbújtó tevékenységektől.

A párt a Facebookon tett közzé erről egy közleményt, amit változtatás nélkül közlünk:

Amikor “változásra” gondolunk, valami szebb, jobb jelenik meg képzeletünkben. Ez azért van, mert Vásárhelyen az elmúlt években ez így is volt. Évről évre szebb, élhetőbb lett szeretett városunk.

A “Vásárhelyiek a változásért” oldal azonban valami egészen másról szól. Uszító, lejárató, gyűlöletkeltésre alkalmas hangnem uralja, ami eddig legtöbbször csak sugallta, viszont immár többedik alkalommal, direktben is hirdeti az erőszakot.

A demokrácia és a szólásszabadság sárba tiprása mind az újságírók életveszélyes fenyegetése, mind az ellenük történő tömeges fellépésre való felhívás.

A rendszerváltás utáni 3. évtizedben megjelent Hódmezővásáhelyen a félelem, a gyűlöletkeltés, és immár a fizikai megsemmisítéssel való fenyegetés is!

Minden jóérzésű vásárhelyi nevében elhatárolódunk ezektől a jelenségektől, és arra kérjük, arra szólítjuk fel a város megválasztott polgármesterét, Márki-Zay Pétert, hogy Ő maga is tegye ezt! Élesen határolódjon el a “Vásárhelyiek a változásért” facebook oldal nyíltan gyűlöletkeltő és erőszakra felbújtó tevékenységétől, és álljon ki valamennyi vásárhelyi polgár véleményének a szabadságáért!

A polgármester aktívan tegyen azért, hogy megszűnjön a február óta egyre növekvő gyűlölködés és félelem. Tegyen azért, hogy legyen újra szólásszabadság és sajtószabadság Hódmezővásárhelyen!