Szegedi a legjobb közutas rodeós

A Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban több éves múlttal rendelkező – eredetileg Kanadából származó – közutas rodeó verseny hazai fordulóját 2017 után idén is megrendezte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A megmérettetésen egy akadálypályán teljesítenek különböző feladatokat a versenyzők. Munkájukat nehezíti, hogy szóró adapterrel és ekével felszerelt nehézgépjárművel haladnak végig a pályán, melynél az időeredmény is számít.

A hazai döntőn a megyei fordulók után szeptember 12-én 19 közutas dolgozó mérte össze tehergépjármű-vezető tehetségét. Két fordulóban teljesítették ugyanazt a pályát a versenyzők, szlalomozni és tolatni kellett kapun át és bóják közt az óriási, téli munkavégzéshez használatos adapterekkel és kiegészítőkkel felszerelt munkagépekkel.

Szegedi a legjobb közutas rodeós 1

A versenyt a két forduló összesített eredményei alapján Frank István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szegedi mérnökségének dolgozója nyerte bravúros 4:33,9 másodperces időeredménnyel. Az első fordulóban négy hibapontot, míg a másodikban mindössze két hibapontot gyűjtött. A második helyezett a Fejér megyei Somorai Attila lett, a bronzérmes pedig Endrődi Iván Baranya megyéből. A három dobogós képviselheti Magyarországot a III. V4 Közutas Rodeó Versenyen a csehországi Brno-ban, 2018. október 6-7-én, ahol a visegrádi négyek – Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország – győztes közutas dolgozói mérik össze tudásukat.