A pénztelenség az úr a Vásárhelyi Kosársulinál is

Szeptember 15-én, szombaton 18 órakor a Salgótarjáni KSE otthonában kezdi meg a 2018/19-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli.

Tóth Tamás csapatának nem lesz könnyű dolga az NB I/B Zöld csoportjának első fordulójában, hisz az előző idényben remekelt az ellenfél: stabilan a tabella első négy gárdája közt foglalt helyet, és nem járt túlságosan messze a feljutástól sem. A keretükben több változás is történt, többek között egy rutinos horvát játékossal is erősítettek, nagy kérdés, milyen formában és összetételben pattogtatnak a hétvégén.

Ahogy mondani szokás, minden kezdet nehéz, így kíváncsian várhatjuk, mire mennek a mieink. Augusztus elején kezdődött a kőkemény felkészülés, azóta több felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Kosársuli, helyenként jobb, helyenként kevésbé jobb játékkal rukkoltak elő. A cél adott: becsületesen helyt kell állni, és adott esetben győzelemmel indítani a bajnokságot. Ahogy az új vezetőedző, Tóth Tamás fogalmazott, várják a startot, egyben szeretnének pozitívan rajtolni, mert egy jó kezdés nagy lökést adhatna a társaságnak.

Elek András, a Vásárhelyi Kosársuli elnöke is megszólalt a találkozót megelőzően. „Nagyon komoly munkát végeztek a fiúk az elmúlt hetekben. Tóth Tamás fizikálisan és taktikailag jól felkészítette a csapatot. Sikerült hat edzőmeccset is játszanunk, ami azért inkább a hibákat hozta elő, mint az erényeinket. A keretünk szinte nem változott, sokat jelenthet ez az összeszokottság. Sajnos Salgótarján nagyon messze van, főleg azzal a busszal – amivel utazni szoktunk. Amennyiben nem foglalkozunk a több mint négyórás út viszontagságaival – és legalább közepesen dobunk, bármi lehet. Nyilvánvaló, hogy azonos képességű csapatok közt a hazai pálya előnye sokat jelent, de mi győzni megyünk Tarjánba!! …”

A találkozót megelőzően, 15 óra 30 perctől az U20-as csapatok is megmérkőznek.

Hajrá, Kosársuli, mindent bele!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu
Fotó: Illusztráció