Hegedűs Zoltán: szándékosan tette tönkre Márki-Zay a Vásárhelyi Televíziót! 1

A polgármester azt szeretné, ha a Szeged Televízió működtetné a vásárhelyi tévét, hogy Botka Lászlóval megalapozza a migránssimogató pártjuknak az első médiafelületet – jelentette ki péntek este, a közgyűlés után Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője.

Maratoni, közel 10 órás közgyűlést tartott pénteken a vásárhelyi képviselőtestület. A sokszor vitába torkolló ülés legfontosabb pontjait Hegedűs Zoltán értékelte a sajtónak.

– Márki-Zay Péter beismerte, hogy szándékosan nem adott pénzt a Vásárhelyi Televíziónak, ami által tönkretette azt – jelentette ki a frakcióvezető. Hozzátette, a médiumot működtető önkormányzati cégnek erre a hónapra 5, az év hátralevő részére pedig összesen 23 millió forintra lenne szüksége a stabil üzemeltetéshez.

– Ebben a hónapban a közel 20 dolgozó már fizetést sem kapott. A város számláján lévő 4 milliárd, azaz 4 ezer millió forintból nincs a TV számára 5 millió forint – fejtette ki a képviselő. Véleménye szerint ennek mindössze egy célja van: Márki-Zay Péter a Botka László által irányított Szeged Televízióba szeretné integrálni a vásárhelyi tévét, hogy megalapozza a most alapítandó migránssimogató pártjuknak az első médiafelületet.

A frakció megvizsgálja annak lehetőségét, hogy milyen lépéseket tehet az ügyben, ugyanis az önkormányzat nem tartja be a tavaly decemberben megszavazott költségvetési rendeletet, ami szerint idén 72 millió forint járna a médiumnak.

Jelentős nézeteltérést váltott ki az, hogy a város vegyen-e fel 1,2 milliárd forintos hitelt a Rárósi és Hódtó utcák felújítására, valamint a strand fejlesztésére. Hegedűs Zoltán ennek kapcsán elmondta: Varga Jánosné könyvvizsgáló szerint a település jó anyagi helyzetben van, ezért nem szavazták meg a kölcsön igénylését. – Ha csődben lenne Vásárhely, mint ahogy ezt a polgármester terjeszti, akkor ez a hitel még jobban bedöntené a várost. Ha pedig nincs, akkor erre semmi szükség – jelentette ki.

A frakcióvezető azt is megemlítette: a Márki-Zayhoz kötödő Vásárhelyiek a változásért Facebook-oldalon már olyannyira elszabadultak az indulatok, hogy az egyik kommentelő késelésre buzdította a lakosokat a helyi sajtó munkatársai ellen.

– Szomorú, hogy a polgármester tevékenysége olyannyira szembeállította a városban élőket, hogy a médiásokat akarják fizikailag bántani, akik csak a munkájukat végzik, és akik arról tájékoztatnak, mi történik Vásárhelyen – mondta még el Hegedűs.

Hegedűs Zoltán: szándékosan tette tönkre Márki-Zay a Vásárhelyi Televíziót!

A közgyűlésről bővebben ITT olvashat.