Széthullóban a népkerti játszótér

Több sebtől is vérzik a népkert játszótér, panaszkodtak a szülők. Mi is szemügyre vettük a kifogásolt eszközöket. A helyzet tényleg szörnyű.

Már az időnkénti nagy mennyiségű szemetet, a csikkáradatot nem is panaszolták a szülők, akik közül néhányan megelégelték a helyzetet, s egy-egy alkalommal maguk szedik össze a szétszórt hulladékot a Népkertben 2006 tavaszán a régi helyébe épített és átadott a Tiszta Szívvel Egyesület által gründolt játszótéren.

Ám van, amivel a jó szándékú szülők sem mindig birkóznak meg. Magunk is meggyőződtünk arról, hogy igazuk van.

Szétmállóban ugyanis a népkert legizgalmasabb játéka, a hajó. A kötélzete balesetveszélyes, ugyanis valaki elvitte a hajó belsejében elhelyezett azokat rögzítő csavarok egy része, így a kötelek kicsúsztak a helyükből. Állítólag nem mostanában. A hajó egyik palánkja is elnyílt, így éppen befér a hajóra mászó gyerek keze a résbe.

Rettenetes állapotban a játszótér

Rettenetes állapotban a játszótér
Rettenetes állapotban a játszótér
Rettenetes állapotban a játszótér
Rettenetes állapotban a játszótér
Rettenetes állapotban a népkerti játszótér
Rettenetes állapotban a játszótér
Rettenetes állapotban a játszótér
Rettenetes állapotban a játszótér Rettenetes állapotban a játszótér Rettenetes állapotban a játszótér Rettenetes állapotban a játszótér Rettenetes állapotban a népkerti játszótér Rettenetes állapotban a játszótér Rettenetes állapotban a játszótér

A kör alakú lengőhintánál felállított, korhatárt jelző táblát valaki kiszaggatta a helyéből, s a közelben dobta el a bokrok alá. Ezt sem mostanában. Igaz a táblára eddig sem hánytak fittyet sem. Időnként korban jóval 14 évnél idősebb fiatalok lengedeznek rajta, s nyomdafestéket nem tűrő mocskolódással küldik el azt édesanyja „kebelébe” aki rájuk szól, s testizomzata nem ér el egy bizonyos szintet.

Arról már írtunk, hogy a 2015-ben avatott, majd másfél évvel később felgyújtott automata vécét azóta sem csináltatta meg a város.

De a szülők jogosan panaszkodtak arra, hogy a babacsúszda kormánykereke balesetveszélyes, ugyanis nem csak forog, ahogy kell, de imbolyog is a tengelye körül, ahogy nem kellene. Az alatta levő homokozót pedig szép lassan benövik a futónövények. Ami egy részt baj, másrészt azonban nem. Ugyanis évekkel ezelőtt nem játszótéri homokkal töltötték fel a homokozókat, hanem amolyan szépen porzó építkezésivel. Ez a legkisebb csapadék után is kőkeményre szárad, azaz azt a szülőknek fel feltörniük minden egyes alkalommal.

Egyébként tavasszal valamennyi homokozót két közmunkás felásta, de ennek hatása csak néhány napig tartott, s ettől az ott játszó gyerekek ugyanúgy nyelik a finom szállongó port.

Az, hogy a padokat nemrégiben összetörték, szintén egy szülő panaszkodott.

Hétfőn megkérdeztük a városházától, hogy milyen gyakran és kik néznek rá a város részéről a játszóterek állapotára, illetve a lakossági bejelentésekre mennyi idő alatt reagálnak.

Bár kedd délelőttre kértük a választ, s telefonon és személyesen is sürgettük azt, ám négy nap alatt sem született meg a  válaszuk. Ha megérkezik, közzétesszük.