Bethlenesek a Bárka táborban

Hat napot töltött 11 bethlenes diák a balatonszárszói Bárka Táborban. Még Pápai Jocival is találkoztak.

A Magyarországi Református Egyház bentlakásos táborokat szervez a református intézményrendszerhez kapcsolódó, köznevelésben résztvevő tanulók számára esélyteremtő programok megvalósítására hat napos, öt éjszakás tematikus bentlakásos táborok keretében Balatonszárszón és Balatonfenyvesen.

A Bethlen Gábor Református Gimnáziumból 11 diák és egy kísérőtanár vett részt augusztus 12-17. között a Bárka táborban, melynek a balatonszárszói SDG konferenciaközpont adott otthont. A 6 napos tábor rendkívül sokféle tanulási és kikapcsolódási lehetőséget kínált a fiatalok számára. Minden napnak megvolt a maga bibliai témája (Noé története; Jézus lecsendesíti a tengert; Jónás története; Jézus a vízen jár; Pál hajótörése; Noé történetének folytatása) mely megfelelő alapot adott az erre épülő játékoknak, vetélkedőknek. A délelőtti élménypedagógiai foglalkozások mellett reggeli és esti áhítatok adtak keretet az adott napnak.

Mivel a Balaton a tábor helyszínétől egy kőhajításnyira található, ezért a délutáni program a fürdőzésé és a vízparti játéké volt. Emellett közös hajókiránduláson vettünk részt Balatonlellén. A táborba ellátogató legismertebb személyiség Pápai Joci volt, aki személyes élményeit is megosztotta a táborlakókkal, majd közös éneklésre invitálta közönségét. Esténként a közösségi játékoké és a beszélgetésé volt a főszerep, melyet az utolsó esti buli tett emlékezetessé.

Az utolsó napon záró istentisztelettel ért véget a program, melyet a búcsúzás és a hazautazás követett – számolt be a táborról Baracs Róbert.