Aki a kultúrát kedveli, nem fog unatkozni

Minden hétre jut valami program Hódmezővásárhelyen és környékén az előttünk álló hetekben. Színházi különlegességekkel, szabadtéri rendezvényekkel és fesztivállal is kedveskedik a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a szórakozni vágyóknak.

A BFMK őszi programjairól tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Varga Anikó. Az intézmény vezetője ismertette, holnap, azaz pénteken este 6 órakor kezdődik az idei újdonságnak számító Lélek-bérlet első előadása, amelyen Lippai Marianna a pozitív életszemléletről ad tanácsokat az érdeklődőknek.

Hamarosan, szeptember 22-én a Gombos-bérlet első darabját is megtartják, Monodrámák címmel, a Bessenyei-bérlet pedig október 2-án, a Színházkomédia vígjátékkal startol el.

Aki a kultúrát kedveli, nem fog unatkozni 2

Puccini: Turandot operáját is megtekintheti a vásárhelyi közönség, október 12-én a Magyar Állami Operaház előadásában. Ezt a Steinway-bérlet keretében tűzik műsorra.

A Bessenyeiben kiállításokból sincs hiány: szeptember 21-ig látható a vasárnap nyílt Jankó Attila és Sipka Bertalan tárlata, 29-én pedig Unokáinknak is látni kell címmel régi, retro játékokat csodálhatnak meg az érdeklődők.

Szeptember 29-én jótékonysági koncert is lesz: a helyi kórház gyermekosztályát segítik majd a Komlósi Ildikó Kossuth-díjas operaénekesnő és Balog József Liszt Ferenc-díjas zongorista fellépésén befolyt bevételből.

Aki a kultúrát kedveli, nem fog unatkozni 1

Az intézményben a Magyar Népmese Napját is megünneplik. Ennek apropóján szeptember 28-án programokkal készülnek a kicsiknek. Az eddigi visszajelzések szerint 300 gyermeket már biztosan vendégül látnak.

A szabadtéri rendezvényektől sem kell még elbúcsúznunk. Szeptember 20-án a Papi-féle szélmalomnál kukoricaünnep, 21-én és 22-én a Sóshalmi Olvasókörben szüreti napok lesznek. Szeptember 29-én pedig Szent Mihály napi mulatságot rendeznek a Kopáncsi Tanyamúzeumban.

Idén is lesz Vásárhelyi Ízök Fesztiválja, amit immár nyolcadik alkalommal tartanak meg a sétálóutcán. Október 7-én ismét főzőversennyel, kirakodó vásárral, táncházzal és koncertekkel várják az érdeklődőket. A főzésre a csapatok még jelentkezhetnek: leves, főétel és desszert kategóriákban.

Aki a kultúrát kedveli, nem fog unatkozni 3

A programokról bővebb felvilágosítás a www.bfmk.hu oldalon, az intézmény Facebook-oldalán és a művelődési központban kérhető.