Újrafestik a Kása-erdő turistajelzéseit 2

A munkálatok jelenleg is zajlanak. A hétvégén családi gyalogtúrával avatják fel az elkészült turistautat.

A Hód-mentor SE szervezésében, a Dél-Alföld Sportjáért Alapítvány finanszírozásával, Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség szakmai közreműködésével megkezdődött a Kása-erdő turistajelzéseinek újrafestése. Első körben a piros túraútvonal újul meg, melynek munkálatai jelenleg is zajlanak. A fák megtisztítása, illetve a fehér alap felfestése elkészült. A munka leglátványosabb szakaszára, a színes jelek felfestésére szeptember 13-án, csütörtökön 15:30 és 19 óra között kerül sor. Erre az alkalomra várják az önkéntesek segítségét.

A jelzésfestés Facebook-eseménye ITT található.

Az elkészült turistautat szeptember 16-án az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódóan “Lassan járj, tovább érsz” családi gyalogtúrával avatják fel. A túra közben a Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesületnek köszönhetően érdekességeket tudhatnak meg a résztvevőket az erdő élővilágáról, illetve odúk felszerelésére is sor kerül a turistaút mentén.

Újrafestik a Kása-erdő turistajelzéseit 1

A találkozó a Kása-erdő sarkánál, Liget sor északi végénél lesz. A táv 2,5 – 3 km könnyű terepen, és 5-6 éves kortól ajánlott.

A gyalogtúra Facebook-eseménye ITT tekinthető meg.

Forrás: Hód-mentor SE