Számítógépekkel segítette a kormányhivatal a idősek otthona lakóit

Négy asztali számítógépet adományozott a megyei kormányhivatal a vásárhely Kovács-Kűry Idősek Otthona lakóinak. Az emeleti látogatószobát ezen túl informatikai teremként is használhatják. A gépeket szimbolikusan Juhász Tünde kormánymegbízott adta át.

Ma kora délelőtt Juhász Tünde kormánymegbízott adta át az otthonlakóknak azt a négy asztali számítógépet, melyek a megyei kormányhivatal adományozott az intézménynek. A gépek egyébként már korábban megérkeztek, s az emeleti – az otthon dolgozói által újjávarázsolt a látogatószobába már be is vezették az internetet az informatikusok – mondta Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ igazgatója. Az informatikusok egyébként rövid időn belül üzembe is helyezik a gépeket.

Számítógépekkel segítette a kormányhivatal a idősek otthona lakóit 1

Bálint Gabriella és Juhász Tünde.

– A Csongrád Megyei Kormányhivatalban 1700 ember dolgozik, minimum 1700 számítógépe van a hivatalnak. Az elmúlt években különböző uniós pályázatoknak köszönhetően nagyon sokat lecseréltünk. Úgy gondoltuk, hogy ezek a lecserélt, nekünk már hasznot nem hozó számítógépek ne raktárban porosodjanak, hanem olyan helyekre kerüljenek, ahol örülnek és tudják is használni is azokat, hiszen ezek tökéletes, működő eszközök – mondta az érdeklődő otthonlakóknak Juhász Tünde. A kormánymegbízott hozzátette: már hagyománya van annak, hogy használaton kívüli számítógépeket adnak oda olyan intézményeknek, szervezeteknek, ahol nagy szükség van rájuk, vagy, mint az idősek otthonában is, a bentlakók szabadidő eltöltését kicsit változatosabbá, érdekesebbé teszi. Hozzátette, hogy amennyiben a négy számítógép a nagy érdeklődés miatt kevésnek bizonyul, újabb gépeket adnak az otthonnak.

Hallgassa meg a kormánymegbízottat:

A rutinosabb internethasználók elmondták, hogy skype-olni, azaz telefonálni és szörföni fognak az interneten, amit eddig csak az okostelefonjukról tudtak megtenni. De akadt aki csak most kapott kedvet a világháló használatához.

Számítógépekkel segítette a kormányhivatal a idősek otthona lakóit 2

– Most akarok megtanulni internetezni, azért mert szeretnék tájékozottabb lenni a világról és a világ dolgairól, mintha csak a tévét nézem, vagy a rádiót hallgatom – árulta el Ivanovics Katalin, otthonlakó.