Lázár fogadóóra 8

Az országgyűlési képviselő ezt annak kapcsán nyilatkozta, hogy a polgármester önkormányzati ügyekben kért tőle segítséget a fogadóóráján. Lázár Jánost közel harmincan keresték fel a Fidesz-irodában.

Hódmezővásárhelyen tartott fogadóórát Lázár János szerdán. A térség országgyűlési képviselője már reggel 8 órától várta a lakosokat a helyi Fidesz-irodában.

Lázár fogadóóra

A politikus elsőként Márki-Zay Pétert fogadta, aki a Vásárhelyi Televízió jövőjével és a strand üzemeltetésével kapcsolatban fordult hozzá. – A strand tavaly 460 millió forintos veszteséggel zárt, és a televízió üzemeltetésére sincs pénz. Ezért azt kértem a képviselőtől, hogy segítsen állami támogatást szerezni a működtetésre – ismertette a polgármester.

Lázár fogadóóra 3

Lázár Jánost a legtöbben birtokháborítás, földügyek és lakásproblémák miatt keresték fel, míg volt, aki a roma nemzetiségi önkormányzatra és a Susáni Református Egyházközségre panaszkodott.

Lázár fogadóóra 9

A Márki-Zay Péterrel való tárgyalás után Lázár János azt mondta, minden kérdéssel lelkiismeretesen foglalkozni fog, azonban nem tudja ellátni a polgármesteri feladatokat Márki-Zay Péter helyett. – Arra kérem a polgármestert, hogy az országos pártalapítás helyett szenteljen egy kis időt Hódmezővásárhelyre is, és akkor nem lesz arra szüksége, hogy ezeket az ügyeket felvezesse nekem. A televízió és a strand üzemeltetése is az önkormányzat, és nem az országgyűlési képviselő hatáskörébe tartozik – fejtette ki a politikus, hozzátéve, a működtetéshez nem állami forrásra van szükség, hanem helyben kell előteremteni a pénzt.

Lázár fogadóóra 1 Lázár fogadóóra 7 Lázár fogadóóra 6 Lázár fogadóóra 10