Lázár: hibázik az a közszereplő, aki haragszik a sajtóra

A sajtó tükröt tart, és ha egy közszereplő abban olyat lát, ami neki nem tetszik, akkor nem az a megoldás, hogy összetöri azt – mondta Lázár János a Hódmezővásárhelyen kialakult közhangulat kapcsán. A városban ugyanis már az sem ritka, hogy fizikai atrocitásokkal fenyegetik a média vezetőit, munkatársait.

– Hódmezővásárhelyen éles politikai küzdelem alakult ki a város polgármestere és az ellenzéke között. Ebben a sajtó csak tükröt tart, így hiba, ha valaki haragszik a médiára – szögezte le újságírói kérdésre a szerdai fogadóórája után Lázár János annak kapcsán, hogy a Rádió 7, a Vásárhely24 és a Vásárhelyi Televízió egy közös közleményt adott ki. E szerint a helyi médiumok elhatárolódnak a tisztességtelen, gyűlöletkeltő fórumoktól és kiállnak a helyi újságírók mellett.

– A médiának a lakosság tájékoztatása mellett az a feladata, hogy tükröt tartson a politikusoknak, közszereplőknek, akiknek az átlagembereknél több véleményt, kritikát kell elviselniük. Ezért, ha egy közszereplő valami olyat lát, ami neki nem tetszik, akkor nem a tükröt kell összetörnie, hanem inkább meg kell mosdania, vagy fésülködnie – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A Vásárhelyi Televízió jövője folyamatosan téma a közéletben. Lázár szerint Márki-Zay Péter sajtó iránti bosszúja az lesz, hogy megszüntetni a televíziót, mivel az önkormányzat nem biztosítja a működéshez szükséges pénzt. – Ez helytelen dolog. Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy az újságírók tisztességesen el tudják végezni a munkájukat – kommentálta a politikus.

A kialakult feszült közhangulat kapcsán elmondta: számos alkalommal értelmetlen, időpazarló és felesleges viták folynak a közgyűlésben, és sokszor óvodához hasonlít a város politikai közössége. – Ebben az állóháborúban nem tudok és nem is akarok részt venni, bármennyire is próbál a polgármester belerángatni – jelentette még ki a politikus, hozzátéve, őt egyedül a választókerületében lévő települések jövője, boldogulása érdekli.