Földeáknak is van már műfüves pályája 22

Komoly fejlesztések zajlanak a településen, ahol az iskola melletti új pálya után hamarosan sportcsarnok is épül. Lázár János azt kérte az igazgatótól és a polgármestertől, teremtsék meg a lehetőségét, hogy tanítási időn kívül bárki használhassa, aki sportolni szeretne.

– Óriási öröm számunkra hogy bővült az iskola sportolási lehetősége, sajnos nagyon kicsi tornateremmel rendelkezünk, és 70 testnevelés órát kell elhelyezni egy hét alatt – emelte ki a műfüves pálya átadóján Tóth Imre, a földeáki Návay Lajos Általános Iskola igazgatója.

Az intézménybe most mintegy 270 gyermek jár, a műfüves pálya után pedig hamarosan egy sportcsarnok is épül 700 millió forintból, ami még jobban megkönnyíti majd a testnevelési órák megtartását.

Sőt, nem csak azt, a térség országgyűlési képviselője szerint ugyanis a választókerület több településén, Magyarcsanádon, Székkutason, Kiszomboron, vagy épp Csanádpalotán már jól látszik, milyen jó lehetőség a közösségi élet fejlődéséhez egy-egy hasonló beruházás.

Földeáknak is van már műfüves pályája 15

– Azt kértem a polgármester úrtól és az igazgató úrtól, hogy teremtsék meg annak a lehetőségét, hogy délután, az esti órákban a földeáki fiatalok, öregfiúk is tudják használni szervezett keretek között ezt a pályát. – fogalmazott Lázár János.

A képviselő hozzátette, Földeákon híresen régi és jó iskola működik, a kormánynak az a terve, a választókerületnek pedig az érdeke, hogy ez hosszú távon így maradjon. Ehhez viszont arra van szükség, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában, és a szülők elégedettek legyenek. Ezért kezdtek bele az intézmény teljes felújításába és a sportfejlesztésekbe.

Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi megyéspüspök, az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke kiemelte, három alapvető szempont szükséges a minőségi élethez: lelki egészség, szellemi egészség, és fizikai egészség. Ezeket elődeink nagyon jól tudták, a mai korban ezt sok minden veszélyezteti. Földeák viszont most a fizikai egészség megőrzése érdekében tett előre egy komoly lépést.

Földeáknak is van már műfüves pályája 1

Az MLSZ megyei igazgatóságának elnöke arra emlékezett vissza, hogy néhány évvel ezelőtt még aggódott, hogy a földeáki felnőtt csapat kiesett a megye II. osztályból, ám azóta nagyon jó eredményeket érnek el.

– Nem is az a nagyszerű siker, hogy visszakerült a felnőtt csapat a megye II. osztályba, hanem az, hogy rengeteg gyerek focizik Földeákon. Nem csak a sporttal ismerkedik meg, hanem a közösséggel, együtt vannak, együtt élik meg a jót és a rosszat. Mi szolgálhatná jobban ennek a településnek az érdekeit, mint ha közösségi teret adunk át ezeknek a gyerekeknek? – vetette fel Nógrádi Tibor.

Az új műfüves pálya az MLSZ támogatásával 32 millió forintból valósult meg, az önkormányzat 10 százalék önerőt biztosított a fejlesztéshez.

Műfüves pálya átadó Földeákon

Földeáknak is van már műfüves pályája 2
Földeáknak is van már műfüves pályája 4
Földeáknak is van már műfüves pályája 6
Földeáknak is van már műfüves pályája 5
Földeáknak is van már műfüves pályája 3
Földeáknak is van már műfüves pályája 7
Földeáknak is van már műfüves pályája 8
Földeáknak is van már műfüves pályája 11
Földeáknak is van már műfüves pályája 12
Földeáknak is van már műfüves pályája 9
Földeáknak is van már műfüves pályája 10
Földeáknak is van már műfüves pályája 13
Földeáknak is van már műfüves pályája 14
Földeáknak is van már műfüves pályája 16
Földeáknak is van már műfüves pályája 17
Földeáknak is van már műfüves pályája 19
Földeáknak is van már műfüves pályája 18
Földeáknak is van már műfüves pályája 15
Földeáknak is van már műfüves pályája 22
Földeáknak is van már műfüves pályája 20
Földeáknak is van már műfüves pályája 21
Földeáknak is van már műfüves pályája 25
Földeáknak is van már műfüves pályája 24
Földeáknak is van már műfüves pályája 23
Földeáknak is van már műfüves pályája 31
Földeáknak is van már műfüves pályája 33
Földeáknak is van már műfüves pályája 30
Földeáknak is van már műfüves pályája 28
Földeáknak is van már műfüves pályája 32
Földeáknak is van már műfüves pályája 27
Földeáknak is van már műfüves pályája 26
Földeáknak is van már műfüves pályája 29
Földeáknak is van már műfüves pályája 2 Földeáknak is van már műfüves pályája 4 Földeáknak is van már műfüves pályája 6 Földeáknak is van már műfüves pályája 5 Földeáknak is van már műfüves pályája 3 Földeáknak is van már műfüves pályája 7 Földeáknak is van már műfüves pályája 8 Földeáknak is van már műfüves pályája 11 Földeáknak is van már műfüves pályája 12 Földeáknak is van már műfüves pályája 9 Földeáknak is van már műfüves pályája 10 Földeáknak is van már műfüves pályája 13 Földeáknak is van már műfüves pályája 14 Földeáknak is van már műfüves pályája 16 Földeáknak is van már műfüves pályája 17 Földeáknak is van már műfüves pályája 19 Földeáknak is van már műfüves pályája 18 Földeáknak is van már műfüves pályája 15 Földeáknak is van már műfüves pályája 22 Földeáknak is van már műfüves pályája 20 Földeáknak is van már műfüves pályája 21 Földeáknak is van már műfüves pályája 25 Földeáknak is van már műfüves pályája 24 Földeáknak is van már műfüves pályája 23 Földeáknak is van már műfüves pályája 31 Földeáknak is van már műfüves pályája 33 Földeáknak is van már műfüves pályája 30 Földeáknak is van már műfüves pályája 28 Földeáknak is van már műfüves pályája 32 Földeáknak is van már műfüves pályája 27 Földeáknak is van már műfüves pályája 26 Földeáknak is van már műfüves pályája 29