A Szamos nyerte a Budapest Desszertje versenyt

A Szamos a cukrászda szőlős, fehércsokis, mousse desszertje nyerte meg, az idei Budapest Desszertje cukrászversenyt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség által első ízben meghirdetett Budapest Desszertje győztese a Szamos Marcipán édessége lett, amelyet Nagy Péter mestercukrász álmodott meg.

A versenyre 13 cukrászda jelentkezett, a beküldött desszertek közül a szakemberekből és laikusokból álló zsűri választotta ki Budapest Desszertjét
Idén a verseny központi témája a monodesszert, fő alapanyaga a szőlő volt – mondta Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke. Emellett fontos szempont volt, hogy a desszert a közízlésnek megfeleljen, bári által otthon is elkészíthető legyen és az eladási ára ne legyen több, mint ezer forint.

A Szamos nyerte a Budapest Desszertje versenyt 1

Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke (b) átadja Budapest Desszertje 2018 verseny nyertesének járó oklevelet Kelényi Ádámnak, a Szamos Marcipán Kft. ügyvezető igazgatójának (k) és Nagy Péter mestercukrásznak Budapesten, a Miele bemutatóteremben 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Soós Lajos

A győztes édességet szeptember 14. és 16. között bárki megkóstolhatja a Szent István-bazilika előtti téren zajló 8. Édes Napok Budapest elnevezésű rendezvényen .