Panaszláda: emberi élet foroghat kockán a Rárósi út állapota miatt! 3

A tűzoltóautó is csak araszolni tud rajta. Levelet és fotókat küldtek szerkesztőségünknek a Rárósi úton élők.

Panaszládánkba vasárnap az alábbi levél érkezett, amit változtatás nélkül közlünk.

Az alábbi bosszantó eseményről kívánunk beszámolni a Rárósi úti lakosok közössége nevében:

Tegnap vészhelyzet volt a Rárósi úton (egy kombájn kigyulladt), de a tűzoltóautó is csak 20-30 km/h sebességgel tudott haladni! Szerencsére nem történt tragédia, de ha emberi élet forog kockán, akkor gyakran pár percen múlik, hogy időben érkezik-e a segítség. Jelen esetben a Rárósi úton a 10-es km kőig minimum 15-20 perces menetidővel kell számolni az út állapota miatt. Ez az út ideális körülmények között maximum 5-6 perc lenne!!!

Állítólag hétfőn kezdik a kátyúzást, így reméljük azt, hogy az legalább tavaszig megteszi, de ennek az útnak teljesen új útburkolatra lenne szüksége, mert lassan az itt élők sem tudnak közlekedni rajta.

Bízunk abban, hogy az illetékesek próbálnak egy olyan megoldást találni, ami legalább ezeket a helyzeteket nem nehezítik, de egyenlő esélyt biztosít a kint élők részére! Akik itt élünk, aggódva várjuk a telet, hogy mit fog még produkálni az úttal. Létünk és megélhetésünk múlik rajta, valamint az, hogy marad virágzó a tanyavilág, vagy elnéptelenedik. Embert és járműveket próbáló az út, és bizony sokszor kellett az elmúlt időszakban a zsebünkbe nyúlni a javítási költségek miatt.

Az út felújításáról már sokszor szó esett. Egy lakossági fórumon elhangzott: az északi elkerülő és a Jókai utca közötti szakaszt még az idén rekonstruálják, a külső szakasz viszont csak jövőre, a Modern Városok Program keretében újulhat meg.

Panaszláda: emberi élet foroghat kockán a Rárósi út állapota miatt!

A Rárósiról egyébként nemrég ITT írtunk.

Lyuk hátán lyuk a Rárósi úton – szavazóval

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!