Brassói edzőtársakat kaptak a Hódok

Közös edzőtáborban vesz részt a Hód Úszó Se legkisebb versenyzői csoportja, és a brassói Club Sportiv Hyperion úszócsapata.

Szeptember 2-án érkezett a brassói klub Hódmezővásárhelyre.

A csapat tizenöt versenyzővel vesz részt a táborban, szintén azzal a korcsoporttal (béka és delfin korosztály), mint a magyar gyerekek.

Az edzőtáborban a Hód Úszó SE úszói a délutáni edzéseihez csatlakoznak a vendégek.  Az edzőtáborban napi több órában, intenzív gyakorlással készülhetnek a gyerekek az új szezonra és a versenyekre. Az edzőtábor lényege, hogy nyugodt környezetben, megfelelő körülmények között a leghatékonyabb módon történjen a felkészülés.

Mind a két csapatnál fontosnak tartják az edzők a technikai képzést, valamint speciálisan ennek a korosztálynak a fizikai fejlesztését. A közös edzésen lehetőség nyílik mindkét csapatnak belelátnia másik munkamódszerbe, amelyet a későbbi munkában alkalmazni tudnak, és mellyel  a gyerekek is új ismeretekhez juthatnak és új mozgásformákat, új dolgokat tanulhatnak. Nem utolsó sorban pedig, új ismeretségeket és új sportbarátokat szerezhetnek.

Forrás és fotó: hoduszo.hu