Alakul a molekula a HLKC-nál

Kedden a Csorvást verte edzőmeccsen a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club. Jó iramú meccsen, egészen szép játékkal, nagy arányban húzták be a meccset a lányok. A mérkőzést követően Dankó Ervin vezetőedzővel beszélgetett az Oldalvonal.

Oldalvonal.hu: 37-21-re nyertetek a Csorvás ellen. Hogy értékeled ezt a mérkőzést?

Dankó Ervin: Vegyesen. Az egyik elvárásom az volt, hogy a lerohanást továbbra is fenn tudjuk tartani és megmutassuk azt, hogy abba, azért sokat léptünk előre. Ez szerintem nagyjából megvalósult, bár rengeteg hibát vétettünk. Az első félidőben úgy hiszem, hogy nem szabad lett volna, hogy szoros legyen a vége, ott rengeteg ziccerhibánk volt és pont ebből a játékból, hogy elhamarkodtuk egy kicsit és mindig ráugrottunk a kapusra. Ott volt hiányérzetem, de azt gondolom, hogy összességében a meccs azért megfelelt annak, amire mi szántuk. Igaz a védekezés volt a másik problémánk, kimaradtak a ziccereink, ilyenkor a védekezés puhul meg, mert ugye nem látja értelmét a játékos annak, hogy lerohanjunk. Illetve cseréltem is. Az elején volt egy optimum, akkor nagyon szépen működött a védekezés. Aztán az első félidő második felében ez megbomlott, ami a cseréknek volt köszönhető. Aztán a félidőben átbeszéltük, készültünk arra, amit a Csorvás a második félidőben játszott. Ott szerintem nagyon-nagyon sokáig jól állt a szénánk. Nagyon sokat védekeztünk, újra tudtunk lerohanni és megnyugodott a csapat és újra tudott könnyű gólokat szerezni. Egyébként a csapattal alapvetően most is elégedett vagyok, a célkitűzéseket elérték, úgy hogy a dicséret megilleti őket.”

Oldalvonal.hu: Szeptember 11-én pedig már tétmeccs következik. Az Orosháza ellen játszik a HLKC Magyar Kupra mérkőzésen. Azon a meccsen mi lesz a cél?

Dankó Ervin: „Nagyon egyértelmű a cél. A Vásárhelynek nem kellett volna részt venni a Magyar Kupán, de neveztem és az volt a cél, hogy több meccsünk legyen és ráadásul a bajnokság előtt valamiféle tétmeccs. Azt gondolom, hogy abszolút nem mi vagyunk az esélyesek, a lányokról a terhet le tudom venni, hiszen utána a hétvégén már bajnoki van. Viszont az nagyon jó lenne, ha tudnánk értékes meccset játszani, gyakorolni a dolgainkat. Vagy legalábbis olyan etapokat biztosítani időben, 10 perceket, 15 perceket, ami hasznos a számunkra. Más célkitűzés nincsen, gyakorlatilag edzőmeccsnek tekintem, jó értelemben.”

Oldalvonal.hu: Összességében, hogy áll a HLKC a bajnoki rajt előtt másfél héttel?

Dankó Ervin: „Azt gondolom, hogy a csapatszerkezet összeállt. Nem vagyunk túl sokan, ez azért probléma, ez gyakorlatilag végig fennállt a felkészülésünkben is, hiszen a teljes keretem 15 fő, ami azért számomra új vagy nem igazán megszokott. Nagyon nehezen tudunk változtatni hatalmas dolgokat a pályán. Próbálunk egy fajta játékot játszani azért, hogy azt szokják meg. Remélem, hogy ezzel nem lesz gond, mert azért, ha egy véletlen sérülés beüt, az nekünk egy nagyon-nagyon komoly érvágás lenne. A csapat magja, ott tart, ahol én szeretném. Az erőnlétünk is abszolút megfelelő, magasabb, mint az NB II-es ellenfeleké, ez érezhető. Majdnem minden meccsen tudunk dominálni. A védekezésbe azért még sokszor van hiba – ha a védelemben változtatok, akkor komoly problémák szoktak lenni, de próbáljuk ezt mindig megoldani.”

A HLKC szeptember 11-én az Orosházi NKC ellen játssza az említett Magyar Kupa mérkőzést – ezt a találkozót 18:30-tól a Balogh Imsi Sportarénában rendezik. Szeptember 15-én pedig a bajnokság is rajtol az együttes számára, a lányok Mezőtúron kezdik a szezont.

Forrás és fotó: oldalvonal.hu