A kiképzés tovább halad 9

Szakasz szintű tűzvezetési gyakorlást tartott az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi 62. Lövészzászlóalj bázisán megalakított MH Zászlóalj Harccsoport.

Az MH Zászlóalj Harccsoport (MH ZHCS-I) készenlétének időszakos ellenőrzésére történő felkészülése folyamatosan zajlik, amelynek szerves részét képezte a dóci lőtéren tartott gyalogsági tűzvezetési gyakorlat is. A kiképzés során minden nap egy század vett részt a feladatokban, illetve ezzel párhozamosan a laktanyában ellenőrző tűzvezető gyakorlatot tartottak a tűztámogató szakaszok katonáinak.

A kiképzés tovább halad 7

A szakasz szintű éles lövészetek megkezdése előtt a századparancsnok – egy elképzelt harcászati mozzanat részeként – adta ki harcparancsát, amelyet a szakaszok parancsokai feldolgoztak. Ezt követően a szakaszparancsnokok már önállóan irányították a lövészet során a szakaszaikat és teljesítették a támadó, illetve védelmi feladatokat nappal és éjszaka is.

A kiképzés tovább halad 6

A lövészeteket követő értékelésében Schleisz Ferenc alezredes, az MH ZHCS-I parancsnokaként elmondta, hogy a kiképzéseknek köszönhetően a katonák felkészültségében folyamatos javulás érzékelhető. „A szakaszok az elvárt szintet teljesítették, de a következő egy hónapban, amit a Bakonyban töltünk, még rengetek feladat vár ránk”- tette hozzá az alezredes.

A kiképzés tovább halad 5

A magasabb szintű feladatok ellátása érdekében, a Zászlóalj Harccsoport kiképzése a Bakonyban a szakaszok komplex harcászati gyakorlásával, a századok összekovácsolásával és az éles lövészetekkel folytatódik majd.

A kiképzés tovább halad A kiképzés tovább halad 1 A kiképzés tovább halad 2 A kiképzés tovább halad 3 A kiképzés tovább halad 4 A kiképzés tovább halad 8 A kiképzés tovább halad 10 A kiképzés tovább halad 11 A kiképzés tovább halad 12

Szöveg és fotó: Búz Csaba főhadnagy