Királylány és dzsinn is kereste az elveszett kottát a Szőnyi iskolában 2

A Budapest Fesztiválzenekar kamarazenészei játszották a Szőnyi iskola diákjainak. A Zenevár programban az elveszett partitúrát keresték a szereplők. És közben zenéltek is.

– Mi az a partitúra? – tette fel a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola izgatott kisdiákjainak a kérdést a Zenevár bohóca, s máris jöttek a megfejtések: party kellék, séta a születésnapon. Persze hamar kiderült, hogy a partitúra nem más, mint egy kotta, amit bizony elemelt egy dzsinn. A szereplők aztán ezt a kottát keresgélték, sok-sok zenével nemrégiben a londoni Royal Albert Hallban is óriási sikert aratott Budapest Fesztiválzenekar muzsikusai. A kamaramuzsikába végül a szőnyis diákok is besegítettek, a saját kezűleg – egy-egy műanyag palackból készített csörgővel.

Dzsinn csente el a kottát a Szőnyi iskolából

A Budapest Fesztiválzenekar külföldi turnéját követően indult neki Magyarországnak, hogy számos helyen adjon ingyenes koncertet. Köztük a Szőnyiben.

Dzsinn csente el a kottát a Szőnyi iskolából 1

– Mintegy missziója az a Fesztiválzenekarnak, hogy járja az országot, évente három közösségi hetet rendezünk. Egy hét alatt 24 koncertet adunk különböző kamaraformációkkal hiszen nem lehet mindig ott egy helyen az egész zenekar – mondta Erdődy Orsolya, a Budapest Fesztiválzenekar megbízott ügyvezető igazgatója. – Ellátogatunk fiatalokhoz, idősekhez, gyerekekhez, elhagyatott zsinagógákba, templomokba. Pont azért tesszük ezt, mert olyan nagy támogatást, szeretetet kapunk külföldön, illetve Budapesten és a zenekari koncerttermi hangversenyeken, hogy ebből az inspirációból, lelkesedésből szeretnénk valamit átadni azoknak, is nem tudnak eljönni egy budapesti, londoni vagy olaszországi koncertünkre – tette hozzá.

De hallgassa meg mit mondott még Erdődy Orsolya:

Királylány és dzsinn is kereste az elveszett kottát a Szőnyi iskolában

A gyerekek nagy örömmel nézték és hallgatták a jelmezbe öltözött zenészek játékát, azt, hogy a Zenevárból eltűnt kotta végül hogyan került meg.

Gilicze Judit, Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola igazgatója elárulta, hogyan jött az ötlete, hogy meghívják a Budapesti Fesztiválzenekart, illetve mi is lehet ennek az eredménye:

Királylány és dzsinn is kereste az elveszett kottát a Szőnyi iskolában 1

A Budapest Fesztiválzenekar a Szőnyi iskolában

szőnyi_zenevár (1)
szőnyi_zenevár (2)
szőnyi_zenevár (5)
szőnyi_zenevár (3)
szőnyi_zenevár (4)
szőnyi_zenevár (7)
Jó reggelt, Vásárhely! 77
szőnyi_zenevár (6)
szőnyi_zenevár (11)
szőnyi_zenevár (9)
szőnyi_zenevár (13)
szőnyi_zenevár (15)
szőnyi_zenevár (16)
szőnyi_zenevár (14)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...