A Klauzálban is elindult az új tanév 1

A Klauzál Gábor Általános Iskolában is megszólalt az öreg kolomp.

Ünneplő ruhába öltözött gyermekek hallgatták illetődötten a hangját. Emlékeikben a nyár színes forgata kavargott még, de most mégis egy új dolog küszöbén álltak. S ezt az új dolgot a 2018/2019-es tanévet Miklós Anikó igazgatónő beszéde végén meg is nyitotta.

A Klauzálban is elindult az új tanév 2

A nagyobbak örültek az osztálytársaiknak, a kisebbek, az elsősök pedig büszkén ültek a padokon, majd egy kis műsorral köszöntötték tanulótársaikat és a vendégeket.

A Klauzálban is elindult az új tanév 3

S hogy mikor is tanulták meg a verseket, énekeket?

A Klauzálban is elindult az új tanév 7

Múlt héten folyamán ők három napra – a Süni tábor idejére – már  birtokba vették az Nádor utcai iskolát.  Az óvoda-iskola átmenetet segítő tábor során a gyerekek megismerték egymást, leendő tanítóikat, az iskola dolgozóit és az épületet.  Ennek köszönhetően az első tanítási napon már nyugodtabban érkeznek az iskolába, amely hozzájárul a zökkenőmentes iskolai kezdéshez. Játékos foglalkozásokon vettek részt, ahol különböző feladatok elvégzése során a tanító nénik megfigyelhették, hogy ki milyen ügyes bizonyos területeken.

A Klauzálban is elindult az új tanév 5

Emellett mindhárom napon nagy hangsúlyt fektettek a tanítók az iskolai szabályok és szokások megismertetésére is. Rengeteg játékos feladaton keresztül ismerkedtek egymással és a tanító nénikkel.

A Klauzálban is elindult az új tanév

Szöveg: Makainé Vitális Mónika

A Klauzálban is elindult az új tanév 4  A Klauzálban is elindult az új tanév 6 A Klauzálban is elindult az új tanév 9