Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 4

Kedd reggel is segítette a Szeretem Vásárhelyt egyesület a kisdiákok biztonságos közlekedését. A tagok ezúttal a Deák Ferenc utcán, a Szőnyi iskolához érkező gyerekeket kísérték át az úton.

Mint arról beszámoltunk: a Szeretem Vásárhelyt meghirdette a Zebra-akcióját, ami során a tagok a gyermekek átkelését segítik az iskolák melletti gyalogátkelőhelyeken.

Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 10

Kedden a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolánál kísérték át a tanulókat a Deák Ferenc utcai zebrán. – Több mint 7 ezer gyermek kezdte meg a tanévet a városban, és mint tudjuk, ők a legvédtelenebbek, legkiszolgáltatottabbak a közlekedésben. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a rendőrséggel közösen segítsünk nekik a forgalmas helyeken – mondta Juhász Tünde, az egyesület egyik alapítója.

Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 12

– A visszajelzések szerint a diákok és a szülők örülnek a kezdeményezésnek. Az egyik segítőnk figyelemfelhívás céljából tigris jelmezbe bújt, és ő kíséri át a kicsiket az úton. Mindenki arcára mosolyt csal – tette hozzá.

Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 1

A tagok szerdán a Németh László, csütörtökön a Kertvárosi iskolánál lesznek jelen, míg pénteken egy meglepetés záróeseménnyel készülnek.

Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 13

A rendőrök pedig szeptember végéig segítik a közlekedést a reggeli csúcsforgalomban az oktatási intézményeknél. Mándoki Anna rendőr főhadnagytól, bűnmegelőzési tanácsadótól megtudtuk, az Iskolarendőr programhoz idén a helyi polgárőr egyesület is csatlakozott, így azoknál az iskoláknál, ahol nincsenek rendőrök, ott polgárőrök biztosítanak a balesetmentes közlekedés érdekében.

Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 2 Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 3 Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 5 Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 6 Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 7 Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 9 Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 10 Szeretem Vásárhelyt Szőnyi Juhász 11