Megkezdődött a politikai kifizetés a városházán?

Információink szerint Dombi-Kiss László, a Jobbik helyi elnöke rövidesen állást kap a polgármesteri hivatalban. A függetlenként induló Márki-Zay Péter kitalálója és egyik legnagyobb támogatója a városüzemeltetési feladatokért felelhet.

A Jobbik vásárhelyi elnökének álláshoz juttatása egybevág azokkal a városban terjedő hírekkel, hogy a párt helyi szervezetében egyre erősödik az elégedetlenség a polgármesterrel szemben. Sokan sérelmezik, hogy míg a szocialisták – Kis Andrea személyében – azonnal alpolgármesteri címet kaptak, a Márki-Zayt kitaláló és a kampányát legaktívabban szervező Jobbik nem került látványosan közelebb a tűzhöz. Bár a választókörzetet áprilisban a Jobbik kapta, jelöltjük, Kiss Attila bukásával a „fizetség” is elmaradt.

Más vélemények szerint az elégedetlenség nem csupán a pozíciók elmaradása miatt növekszik. A párthoz közel álló forrásaink szerint sokan rossz néven veszik a polgármester nyíltan bevándorláspárti politikáját és összeborulását a szocialisták miniszterelnök-jelöltjével. A Botka Lászlóval és az LMP-ből elzavart Hadházy Ákossal alakuló új párt sok jobbikos szemében vállalhatatlan, de a keményvonalasok a helyi cigánysággal az utóbbi időben látványosan kivételező városvezetői törekvéseket sem nézik jó szemmel.

Mindezen feszültségek enyhítésére ésszerű lépés lehet a polgármester részéről a pártelnök maga mellé emelése.

Dombi-Kiss László egyébként a Vásárhely24 érdeklődésére nem cáfolta, hogy feladatot kap a városházán. Azt mondta, nem főállásban, és nem státuszban, hanem inkább időszakos jelleggel, projektekben közreműködve lehet a jövőben a városüzemeltetés segítségére.

Fotó: Archív (Facebook)