Kecskeverseny és Helyi Ízek Fesztiválja Bordányban

Az idei fesztiválhangulatban is számos helyi íz versenyezhet majd a legjobbnak járó díjért Bordányban a Park téren. 

A szeptember második szombatján megrendezésre kerülő program során hagyományos kategóriák (bográcsban készült ételek, grillen és tárcsán sültek) mellett több jelentkező esetén akár kecskehúsból készült ételek is zsűrizésre kerülnek. Jelentkezni és érdeklődni szeptember 6-ig (csütörtökig) lehet a Faluházban személyesen, e-mailen a faluhaz@ bordany.hu e-mail címen, illetve telefonon az 588-516-os számon.

Nevezési díj nincs, sátrakat, székeket, asztalokat, a főzéshez szükséges alapanyagokat mindenkinek magának kell biztosítania. A program része ismét a Kecskeverseny elnevezésű rendezvény is, melyen számos gyermek- és családi program várja a kilátogatókat, így lesz aszfaltrajz- és kötélhúzó verseny, de egyéb ügyességi feladatokra is számíthatnak a gyerekek.

A felnőtteket is számos érdekesség várja, így kecskeszakáll verseny, káposztadobó és cipelő viadal, valamint kecsketejivásban is összemérhetik erejüket a legbátrabbak. Természetesen a nap egyik leginkább várt pillanatai a kecskefutamok lesznek.

Számos kulturális program és tombola is szerepel a programok között, így a szervezők remélik, sokan kilátogatnak a Park térre.

Az osztályharc elnevezésű viadal lényege az, hogy az osztályok a nap folyamán pontokat kapnak a különféle feladatokban való részvételért, így a főzőversenyen való indulásért, valamint a kecskeverseny játékos feladataiban való részvételért. Az osztályoknak már most érdemes megkezdeni a felkészülést a megmérettetésre, hiszen aszfaltrajz-, káposztadobó- és cipelő, kötélhúzó, kecsketejivó versenyben is meg kell küzdeniük sulis társaikkal. Lesz még lehetőség kecskehajtásban is megmérkőzni, kecskefejésben és ki mit tudban számos feladat várható, valamint csapatonként egy fémkecskére, azaz biciklire is szükség lesz.

Természetesen a verseny legjobbjai értékes ajándékokra számíthatnak. A felsős osztályok közül legjobban teljesítők jutalma  egy osztálykirándulás lesz, de újdonság, hogy ezúttal a legtöbb pontot szerző alsós osztály egy a szegedi vadasparkba szóló programot nyerhet meg. Találkozzunk szeptember 8-án, szombaton a Park téren!

Kiss-Patik Péter
alpolgármester