Tigris kísérte át a zebrán az iskolásokat a Szent István térnél 8

Így hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre a Szeretem Vásárhelyt egyesület.

Új kezdeményezést indított a nemrég alakult Szeretem Vásárhelyt egyesület hétfő reggel, melynek célja, hogy a gyerekek biztonságosan jussanak el az iskolába. A civil szervezet első helyszínként a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolánál a Szent István téri kereszteződést választotta.

Tigris kísérte át a zebrán az iskolásokat a Szent István térnél

– Mivel a tagok közül sok a szülő és a pedagógus, ezért átérezzük, milyen nehézségekkel jár az iskolakezdés. A nyáron kicsit mindenki elszokik attól, milyen a reggeli csúcsforgalom, ezért úgy gondoltuk, a tanév első napjaiban a rendőrséggel egyeztetve mindig egy forgalmas helyen segítjük a gyerekek biztonságos átkelését – nyilatkozta lapunknak Szenti Csilla, a Szeretem Vásárhelyt egyik alapítója.

Tigris kísérte át a zebrán az iskolásokat a Szent István térnél 2

A diákok egy-egy KRESZ-szórólapot is kaptak, amelyen a legfontosabb közlekedési szabályok olvashatóak.

Tigris kísérte át a zebrán az iskolásokat a Szent István térnél 6

A minél nagyobb figyelemfelhívás érdekében egy segítő tigrisnek öltözött, ő kísérte át a zebrán a gyerekeket a 8 órai tanévnyitó ünnepségre.

Tigris kísérte át a zebrán az iskolásokat a Szent István térnél 7

Az egyesület tagjai kedden a Szőnyi Benjámin, szerdán a Németh László, csütörtökön pedig a Kertvárosi iskolánál segítenek a közlekedésben.

Tigris kísérte át a zebrán az iskolásokat a Szent István térnél 1 Tigris kísérte át a zebrán az iskolásokat a Szent István térnél 3 Tigris kísérte át a zebrán az iskolásokat a Szent István térnél 4