Cseri Tamás: közgyűlésen hallgassuk meg Zuschlagot Kis Andreáról! 1

„Sajnálatos, de megértem” – ezzel kommentálta Márki-Zay Péter azt, hogy Mátray Attila, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke a Facebookon megfenyegette Cseri Tamást, és egy másik vásárhelyi polgárra azt írta, hogy kocsi után köttetné. Cseri szerint egy polgármesternek komolyabban kellene vennie azt, ha valakivel szemben fizikai bántalmazást alkalmaznának.

Sajnálatos, de megértem. Ezekkel a szavakkal kommentálta városunk első embere, hogy a cigány nemzetiségi önkormányzat elnöke “kocsi után köttetem” üzenettel fenyegetett meg egy hódmezővásárhelyi polgárt. Néhány napja pedig szintén a polgármester másik bizalmasa – aki nem mellesleg tag az önkormányzat oktatási bizottságában – lájkolt egy olyan kommentet, melyben az összes Fidesz szavazót „agyhalott, gyökér, nyomorék” -ként definiálta valaki

– posztolta a hétvégén a közösségi oldalon Cseri Tamás.

A fideszes önkormányzati képviselő lapunknak úgy fogalmazott: ha egy vásárhelyit megfenyegetnek, ennél azért határozottabb kiállásra van szükség a mindenkori polgármestertől. – A város vezetője egy fizikai bántalmazásra való utalást nem intézhet el ennyivel. Főleg úgy, hogy az eskütételén hangsúlyozta, hogy mindenki felvállalhatja a véleményét politikai hovatartozástól függetlenül, manapság azonban úgy tűnik, hogy aki kormánypárti, arra nem érvényes a szeretet hatalma és a védelem – véli Cseri Tamás, aki szerint ma már politikai alapon nyugodtan bárki bárkit fenyegethet a településen.

Elfelejtette a múltat a roma önkormányzat elnöke? 5

A képviselő mindemellett elfogadta Mátray Attila bocsánatkérését, a kettejük közötti konfliktust ezzel lezártnak tekinti. Ennek előzményéről ITT írtunk.

Mátray Attila a napokban egy terjedelmes sajtóközleményt juttatott el a helyi médiához, amelyben összefoglalta véleményét az ügyről. Sajnálatosnak tartja a vásárhelyi cigányság körül kialakult politikai csatározást, és leírta: pontatlanul közölte azt a tényt, hogy a korábbi városvezetés, azaz a helyi Fidesz nem segítette a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatot.