Egészségház átadó Székkutas 14

Átadták a felújított Egészségházat Székutason, ahol immár a háziorvos, a védőnői szolgálat, a fizikoterápia, a fogászat és a gyógyszertár is egy helyre került.

– Az épületen 140 millió forintból végeztünk teljes külső-belső felújítást, amihez 100 milliót az Európai Unió, 40 milliót pedig a település önkormányzata biztosított – ismertette a pénteki átadón Szél István. A polgármester hozzátette, ez volt az utóbbi évek legfontosabb beruházása a községben, és mivel a jövőben még inkább a betegségek megelőzésére helyezik a hangsúlyt, ezért reméli, hogy minél kevesebben veszik igénybe majd az új Egészségház szolgáltatásait.

Egészségház átadó Székkutas 25

Szél István és Bakos Attila

Lázár János szerint egy komplex egészségügyi központot avattak fel, ugyanis immár a háziorvos, a védőnői szolgálat, a fizikoterápia, a fogászat és a gyógyszertár is egy helyen található a községben. – Új eszközök is kerültek ide, az egyikkel például mind a négy végtagon meg lehet állapítani az érszűkületet. Ez azért hasznos, mert így a háziorvos több vizsgálatot tud itt elvégezni, így nem kell emiatt más településekre menni – fejtette ki az országgyűlési képviselő.

Egészségház átadó Székkutas 27

Lázár János

A politikus hangsúlyozta, az érszűkület népbetegségnek számít, ami elsősorban a dohányzással van összefüggésben. Éppen ezért dohányzásügyi miniszterelnöki biztosként arra törekszik a jövőben, hogy hazánk teljesen füstmentessé váljon. – Ezt most még nehéz elérni, mivel 2,5 millióan élnek e káros szenvedéllyel az országban – tette hozzá.

Egészségház átadó Székkutas 4

Bakos Attila háziorvos köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek az Egészségház felújításában, és reményét fejezte ki, hogy a korszerű épület által minél több székkutasi válhat egészségesebbé.

Egészségház átadó Székkutas 3

Az ünnepség az V. Főtéri Falunapok első programja volt. Ezt követően Lázár János fogadóórát tartott a főtéren, majd délután 5 órától megkezdődik a szórakozás. A kínálatról bővebben ITT számoltunk be.

Átadták a felújított Egészségházat Székkutason

Egészségház átadó Székkutas 4
Egészségház átadó Székkutas 5
Egészségház átadó Székkutas
Egészségház átadó Székkutas 1
Egészségház átadó Székkutas 2
Egészségház átadó Székkutas 3
Egészségház átadó Székkutas 6
Egészségház átadó Székkutas 7
Egészségház átadó Székkutas 9
Egészségház átadó Székkutas 8
Egészségház átadó Székkutas 11
Egészségház átadó Székkutas 10
Egészségház átadó Székkutas 12
Egészségház átadó Székkutas 13
Egészségház átadó Székkutas 14
Egészségház átadó Székkutas 15
Egészségház átadó Székkutas 17
Egészségház átadó Székkutas 16
Egészségház átadó Székkutas 18
Egészségház átadó Székkutas 19
Egészségház átadó Székkutas 20
Egészségház átadó Székkutas 21
Egészségház átadó Székkutas 22
Egészségház átadó Székkutas 23
Egészségház átadó Székkutas 25
Egészségház átadó Székkutas 24
Egészségház átadó Székkutas 26
Egészségház átadó Székkutas 27
Egészségház átadó Székkutas 28
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...
Fotók: Gémes Sándor