Rendőrök és polgárőrök segítik az iskolakezdést Vásárhelyen

Hosszabb várakozási időre, torlódásra lehet számítani a jövő héttől a közlekedés során Vásárhelyen – tájékoztatta a sajtót pénteken Márki-Zay Péter polgármester, hozzátéve, több iskolánál rendőrök, polgárőrök segítik majd a forgalom zavartalan lebonyolítását.

A politikus elmondta: a város felkészült a szeptember 3-i iskolakezdésre, azonban a közlekedési viszonyokat befolyásolni fogják a tram train építési munkálatai, ami miatt hosszabb várakozási időre, torlódásra számíthatnak az úton lévők.

Csúszás miatt a tervezettnél tovább, december végéig zárják le a Bajcsy és Ady Endre utcákat, illetve december 14-ig lesz forgalomirányítás az Ady-körforgalomnál.

A gyermekek biztonsága érdekében többek között a Liszt és a Szőnyi iskoláknál, valamint a Bercsényi és Kinizsi utca kereszteződésnél is sárga figyelmeztető útburkolati jelet festettek fel az útra.

– A rendőrség reggel 7 és 8 óra között rendszeresen segíti a közlekedést a Szőnyi, a Németh László, a Kertvárosi és a Liszt iskoláknál. A polgárőrök pedig a Nádor, a Klauzál és a Holló utcákon lesznek jelen – ismertette még Márki-Zay Péter.