Öt város dzsúdósai edzettek Vásárhelyen

5 város közel hetvenöt kis versenyzője edzett közösen ma késő délután a tavaly alakult Hód Judo SE szervezésében a Villeroy Erzsébeti úti sportcsarnokában. Velük volt Bor Barna többszörös olimpikon, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes judós, valamint edzője, Hangyási László mesteredző.

Fejkörzéssel kezdődött a közös edzés, majd a bukfenc után már a különféle dzsúdófogásokkal folytatták a kisebb-nagyobb versenyzők a közös edzést. A gyerekek nagy átéléssel küzdöttek, birkóztak egymással, igaz olyan kis versenyző is akadt, aki bizony elpityeredett. És nem csak fiúk, de lányok is keményen helyt álltak a szőnyegen – mondta Hangyási Dávid

– Most edzőként jöttem el erre az alkalomra, de egyébként jelenleg is aktív sportoló vagyok – mondta Bor Barna többszörös olimpikon, világ- és Európa-bajnoki ezüst érmes sportoló. – Szeretettel hoztuk el mi is a kis növendékeiket akik reméljük, majdan a bajnokok közé léphetnek.

Bor

Bor Barna.

Bor Barna hozzátette: a dzsúdó stílusa országonként eltérő, így a versenyeken ős is sokat tanul a többiektől. Míg az európai versenyzők erőből küzdenek, addig a japánok technikásabbak. Versenyző elárulta, hogy már késül a hamarosan Bakuban rendezendő nemzetközi versenyre. – Nagyon jó ötlet volt ez a mai rendezvény Hangyási Dávidtól, aki megpróbálja összetartani a különböző városok dzsúdócsapatait, egy ilyen küzdelmi edzést szervezve – tette hozzá.

Hangyási Dávid a Hód Judó SE alapítója, elnöke, az egyik edzője és az esemény szervezője elmondta, hogy a küzdő edzésen a tavaly alapított vásárhelyi egyesületen kívül részt vettek a Paksi Atomerőmű SE, a Mogyi-Bajai Judo Club, a Mórahalmi Judó SE, a Szegedi Judó Iskola SE és a Magyarkanizsa judósai.

Hallgassa meg Hangyási Dávidot ez egyesületről eredményeikről és terveikről:

Ocsák Soma elárulta, édesapja nyaralás közben kérdezte meg tőle, hogy szeretne-e dzsúdózni? – Kipróbáltam és nagyon megtetszett az benne, hogy megtanultam küzdeni, sok barátot szereztem és önvédelmet tanultam. A versenyző elárulta, hogy nagyszerű érzés volt számra, hogy tavaly országos bajnokságot nyert, igaz nagyon izgult a verseny előtt. A 11 éves Soma a Németh László Gimnázium és Általános Iskola diákja, s nem csak jó sportoló, de jó tanuló is.

Hangyási László 8 danos mesteredzőtől megtudtuk: a dzsúdó szépsége önmagában annak színessége, s az, hogy már óvodás kortól művelhető, egész idős korig.

Dzsúdóedzés a Villeroy Sportcsarnokban

Hód Judó SE (1)
Hód Judó SE (2)
Hód Judó SE (4)
Hód Judó SE (3)
Hód Judó SE (6)
Hód Judó SE (5)
Hód Judó SE (7)
Öt város dzsúdósai edzettek Vásárhelyen 1
Hód Judó SE (9)
Hód Judó SE (10)
Hód Judó SE (11)
Hód Judó SE (12)
Hód Judó SE (13)
Hód Judó SE (14)
Hód Judó SE (15)
Hód Judó SE (16)
Hód Judó SE (17)
Hód Judó SE (18)
Hód Judó SE (19)
Hód Judó SE (20)
Hód Judó SE (21)
Hód Judó SE (22)
Hód Judó SE (23)
Hód Judó SE (24)
Hód Judó SE (25)
Hód Judó SE (26)
Hód Judó SE (27)
Dzsúdóedzés a sportcsarnokban
Hód Judó SE (28)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...