Megfenyegette a roma önkormányzat elnöke Cseri Tamást!

Minősíthetetlen stílusban üzent a Facebookon Mátray Attila Cseri Tamásnak. „Nem lesz ennek jó vége”, „megszívod nagyon barátom” – írta a fideszes képviselőnek a kisebbségi önkormányzat elnöke, aki egy másik személyt nemes egyszerűséggel kocsi után köttetne!

Tovább folytatódik a cigányság körül kirobbant botrány Vásárhelyen. Csütörtökön Mátray Attila, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke a Márki-Zay Péter polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján azt is kijelentette: „amikor tavaly augusztus 20-án a Kárpátia lépett fel a Szent István téren, akkor indokolt lett volna, hogy a helyi romák felemeljék a hangjukat a szélsőséges zenekar ellen”.

Cseri Tamás önkormányzati képviselő erre a Facebook-oldalán a következőt posztolta:

Tavaly a Kárpátia koncerten több ezer vásárhelyivel együtt ünnepeltük a magyar államalapítást. Idén pedig a polgármester…

Közzétette: Tamás Cseri – 2018. augusztus 30., csütörtök

A kommentek szerint Mátray már a bejegyzés alatt is kifejtette véleményét, ám később törölte azt. Privát üzenetet azonban küldött Cseri Tamásnak, amit a politikus nyilvánosan közzétett, mivel úgy vélte, az ilyen típusú fenyegetőzés az a határ, amit már nem léphet át egy közszereplő.

Azt hiszem az ilyen típusú fenyegetőzés az a határ, amit nem léphet át egy közszereplő:

Közzétette: Tamás Cseri – 2018. augusztus 31., péntek

 

Mátray Attiláról tegnap Elfelejtette a múltat a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke?  címmel közöltünk cikket, ugyanis azt mondta, a vásárhelyi önkormányzat csak Márki-Zay Péter megválasztása óta foglalkozik a helyi cigánysággal. Mi azonban összegyűjtöttük az előző évek eseményeit, amikor például Almási István néhai polgármester, Kószó Péter akkori polgármester és Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatója is Vásárhelyi Cigányságért díjat kapott. Az írást ITT találja.

Borítókép: Archív