Donka Gergely kiállítása 13

Rendhagyó kiállítás nyílt csütörtök délután Vásárhelyen. Donka Gergely képzőművész A negyvenkét kakapó, A hét ufonauta, A hat ufó és a gépelő majom című tárlatát csodálhatják meg az érdeklődők a művésztelepen.

Folytatódik a Nyitott Műtermi Sorozat a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen, ahol csütörtök délután Donka Gergely első önálló kiállítása nyílt meg.

Donka Gergely kiállítása 9

Donka Gergely (balról)

– A tárlat négy részből áll. A 42 kakapó a világ egyik kihalás szélén álló madarát, a bagolypapagájt ábrázolja, amin kívül 7 ufonauta, 6 ufó és egy gépelő majom tekinthető meg. Utóbbi a jól ismert elmélet miatt került a művek mellé: ha egy majmot leültetünk egy írógép elé, és végtelen időt adunk neki, miközben üti a billentyűket, akkor legépeli a Shakespeare-összest – fejtette ki lapunknak a képzőművész.

Donka Gergely kiállítása 16

Hozzátette, a kiállításhoz egy telefonos applikációt fejlesztett ki, ami által a virtuális térben a betonból öntött tárgyak animációit, mozgásait láthatjuk. A tárlat első gondolatai két évvel ezelőtt születtek meg benne.

Donka Gergely kiállítása 10

Az ünnepélyes megnyitón Matiszlovics Tibor, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szolgáltatási igazgatója, majd Kovács Gyula András képzőművész köszöntötte a megjelenteket. – Ez a kiállítás nem olyan, amire egyből rá lehet mondani, hogy tetszik, vagy nem, hanem sokkal mélyebb gondolatokat ébreszt, mivel sokrétű és markáns – emelte ki Kovács Gyula András.

Donka Gergely kiállítása 3

Az esemény házigazdája Rapcsák Katalin alkotóház-vezető volt. A kiállítás szeptember 14-ig tekinthető meg, előzetes egyeztetés után. Jelentkezni a rapcsak.katalin@alkotomuveszet.hu címen lehet.

Donka Gergely kiállítása Donka Gergely kiállítása 1 Donka Gergely kiállítása 2 Donka Gergely kiállítása 4 Donka Gergely kiállítása 5 Donka Gergely kiállítása 6 Donka Gergely kiállítása 7 Donka Gergely kiállítása 8 Donka Gergely kiállítása 11 Donka Gergely kiállítása 12 Donka Gergely kiállítása 14 Donka Gergely kiállítása 15 Donka Gergely kiállítása 17