Modern Egészségház, stabil iskola, útfelújítás – íme a székkutasi aktualitások 1

Az Egészségház avatóünnepségével és szűrővizsgálatokkal kezdődnek meg az V. Főtéri Falunapok Székkutason pénteken. Augusztus 31. és szeptember 2. között minden korosztálynak készül programokkal a település.

Pénteken reggel 8 órától szűrőprogramok kezdődnek Székkutason, majd 9 órakor átadják a 140 millió forintból felújított Egészségházat. – Az elmúlt 8 éves polgármesteri munkám során ez a legfontosabb beruházás. Lehet itt bármit építeni, a legfontosabb, hogy egy korszerű épületben, jó orvosokkal és kiváló eszközparkkal történjen a betegellátás a községben – nyilatkozta portálunknak Szél István. A település első embere hozzátette, a külső-belső rekonstrukció 100 millió forintos európai uniós forrásból és 40 millió forintos önkormányzati önerőből valósult meg.

Az ünnepségen Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is részt vesz, aki 10 órától fogadóórát tart a helyi lakosoknak a falu főterén.

A szűrések 14 óráig tartanak, majd 17 órától kiállításmegnyitók kezdődnek, este pedig a Dupla Kávé és Köteles Cindy is fellép. A további jó hangulatról a Gazsó&Szűcs Duó gondoskodik.

Szombaton a civil szervezetekre helyezik a hangsúlyt: délben Labozár Antal húzza az ebédhez a nótát, majd helyi iskolások és a Murgács Kálmán Nóta Klub tagjai is szórakoztatják a falunapra érkezőket. Az esti sztárvendég a Dolly Plussz lesz, amit tűzijáték követ majd.

Vasárnap pedig a Székkutasi Lovas Egyesület a helyi sportpályán az immár hagyományos Lovasnapot rendezi meg, ahol az egyik néhai főszervezőre, az idén elhunyt Kucsora Istvánra is megemlékeznek a résztvevők.

Íme a részletes program:

Most hétvégén lesznek a falunapok Székkutason! 1

Borítókép: Archív