Mindennapos lett a migránserőszak Nyugat-Európában

A németországi Chemnitzben történt brutális migránstámadás ismét ráirányította a széles közvélemény figyelmét arra, hogy napjainkra gyakorlatilag mindennapossá váltak Nyugat-Európában a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények – írja az Origo.

Többezres tüntetések robbantak ki a kelet-németországi Chemnitzben, miután két migráns brutálisan, egyes hírek szerint 25 késszúrással halálra késelt egy német férfit. A német sajtó úgy viselkedik, mintha váratlan események történnének, de csak idő kérdése volt, hogy mikor robban az elhibázott német bevándorláspolitika okozta feszültség.

Tombol a nemi erőszak

Legfrissebb hír, hogy egyre növekszik a migránsok aránya az olasz bűnelkövetők között az olaszországi Hume Alapítvány kutatása szerint. Az elmúlt harminc év statisztikáit bemutató elemzés felhívja rá a figyelmet: a migránsok aránya növekedett a gyilkosságot elkövetők, a nemierőszak-tevők és a bántalmazók között is.

Nemcsak Olaszországban okoznak óriási problémát a migránsok által elkövetett bűncselekmények, hanem Svédországban is.

A skandináv állam a nemi erőszakok számának tekintetében áll az első helyen, míg világszerte a másodikon az egy főre jutó nemi erőszak számát illetően. Egy most nyilvánosságra hozott felmérés alapján a skandináv államban a nemi erőszak elkövetéséért és nemi erőszak kísérletért elítéltek több mint fele nem svéd állampolgár.

Mindennapos lett a migránserőszak Nyugat-Európában 1

FOTÓ: AFP/ADAM IHSE

Lángokban álló külvárosok

A skandináv államban az elmúlt hetekben az is borzolta a kedélyeket, hogy fekete maszkos fiatalok randalíroztak a városokban. A vandálok több tucat autót gyújtottak fel, és a hatóságok képviselőit megdobálták. Az eset kísértetiesen hasonlított a 2013-as stockholmi migránsok közöttiösszecsapásokhoz. A tettesek először betörték a kocsik ablakait, majd gyúlékony anyagot dobtak oda be, amit felgyújtottak.

Csak Göteborgban 88 autót rongáltak meg.

De nemcsak Svédországból érkeznek hírek a migránsbűnözésről, hanem Franciaországból is. Az Ouest France regionális újság számolt be róla először, hogy egy nőket korábban sorozatban megerőszakoló migráns megtámadta 68 éves gondozónőjét egy francia börtönben, Caen-ban. A francia közszolgálati televízió úgy tudja, hogy nem egyszerűen a mellét fogdosta és erőszakoskodott az idős asszonnyal, hanem jogi értelemben szexuális erőszakkal próbálkozott.

Forrás és teljes cikk: origo.hu
Borítókép: MTI/EPA/FILIP SINGER