Nem nyújtott segítséget az utasnak – vádemelés a buszvezető ellen

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a harminckilenc éves férfival szemben, aki gázfegyveréből két lövést adott le egy sörözőben, valamint a pisztolyát a vendégekre fogta.

A vád szerint az elkövető 2017 októberében, az éjszakai órákban, egy Csongrád megyei település sörözőjébe magával vitte az engedéllyel tartott gázfegyverét, valamint egy öntöltő pisztolyt, ami muzeális fegyver volt. A pisztolyok mellett gumigolyót és riasztótöltényt is magánál tartott. A vendéglátóegységben az egyik pisztoly leesett a földre, ekkor a vádlott, minden előzmény nélkül, két lövést adott le felfelé a levegőbe. A vádlott ezután a sörözőt elhagyta. A vádlott után ment néhány vendég azért, hogy feltartóztassák, a vádlott ekkor elővette az egyik pisztolyt, és azt a többiekre fogta. A vendégek a vádlottat földre vitték, megpróbálták elvenni tőle a fegyvereket és hívták a rendőrséget.

A vádlottnál lévő pisztolyok nem minősülnek tűzfegyverek, éleslőszer befogadására nem voltak alkalmasak, ugyanakkor a vádlott erőszakos magatartása olyan volt, ami másokban megbotránkozást, riadalmat keltett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.