Szerdán újranyitják az Ady Endre utcai vasúti átjárót

A múlt csütörtökön már zárva volt,most azt ígérik, hogy szerdától ismét haladhat a forgalom az Ady Endre utca végi vasúti átjárón.

Bő egy hónappal ezelőtt már huzamosabb időn át zárva volt az Ady Endre utca végi vasúti átjáró. Akkor a síneket fektették, illetve a sínek melletti aszfaltot törték fel. Olyan sikeresen, hogy a kivitelezők az ott húzódó optikai kábelt is átvágták.

A műt csütörtökön ismét teljes szélességében lezárták az átjárót, az autósok nagy bosszankodására. Az arra járókat az lepte meg leginkább, hogy míg az első lezáráskor teljesen leszerelték a forgalomirányító lámpákat és a sorompót, most mindkettő a helyén maradt, és a sorompó és a jelzőlámpa azóta is zavartalanul működik.

Szerdáig zárva a vasúti átjáró

átjáró1
átjáró2
átjáró3
Loading image... Loading image... Loading image...

Főleg a Szeged felé indulókat lepte meg az útzár, ők tapasztalatunk szerint leginkább Kishomokon át indultak a megyeszékhely felé, csak kevesek tekeregtek a Kertvárosban, hogy a Kaszap utcai vasúti aluljárón át hagyják el a várost.

A kivitelezők most is a sínek mellett dolgoztak. Hogy pontosan miért törték fel az aszfaltot, majd az alatta lév betont, az nem derült ki, az azonban a helyszínen igaz, hogy az átjáról szerdán adják át ismét teljes szélességében a forgalomnak.