Testvárosi küldöttségeket fogadott a vásárhelyi Fidesz

A romániai és a lengyel küldöttségeknek tervezett program és a szállás nem ütötte meg az általuk elvárt színvonalat – reagált Vágó János fideszes képviselő Márki-Zay Péter polgármester állításaira.

Mint ahogy azt megírtuk: Hódmezővásárhely testvérvárosában, a lengyel Zgierzben teret neveztek el a tavaly elhunyt vásárhelyi polgármesterről, Almási Istvánról.

Ehhez is kapcsolódóan augusztus 19-én a városba érkeztek a romániai Torda és Zgierz delegációi. Márki-Zay Péter a most vasárnapi Facebook-videójában azonban sérelmezte, hogy az ennek apropóján rendezett díszvacsorán a fideszes képviselők közül senki nem jelent meg, így a lengyel küldöttségtől kapott emléklapot, dokumentumot a párt részéről senki nem vette át.

Erre hétfőn Vágó János reagált a közösségi oldalon.

A határozatot a névadásról augusztus 19-én már megkaptuk, hamarabb mint bárki más! A szégyen az, hogy a delegációknak szervezett programok és a szállásuk nem ütötte meg az általuk elvárt színvonalat

– írta a képviselő.

Teret neveztek el Almási Istvánról

Hegedűs Zoltántól, a Fidesz-frakció vezetőjétől megtudtuk: ők már augusztus 19-én délelőtt 10 órakor fogadták a delegációkat, és megkapták az emléklapot, hogy azt adják át Almási István özvegyének. A díszvacsora pedig ugyanezen a napon, csak este volt, ezért nem jelentek meg ott a kormánypárti képviselők.

A delegációk pedig azt jelezték a frakciónak: a programban szervezetlenség jeleit látták, illetve a korábbi évektől eltérően nem Vásárhelyen, szállodai körülmények között, hanem Mártélyon, a volt úttörő táborban kaptak szállást.