Két kamion szenvedett balesetet Csongrád megyében

Balesetek és fakidőlések, is voltak.

Maroslelén, a Makói úton egy kisteherautó motortere gyulladt ki csütörtökön reggel. Személyi sérülés nem történt, a tüzet a helyszínre érkező makói hivatásos tűzoltók oltották el.

Délelőtt Makón, az Ószegedi úton mintegy háromezer négyzetméteren égett száraz fű, aljnövényzet. A makói tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Délután Mórahalmon, a Kissori úton ütközött össze két személyautó. A balesetben két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, a járművek áramtalanítását, a helyszín biztosítását a helyszínre érkező szegedi hivatásos -, illetve mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték el.

Nagyméretű faág szakadt az úttestre Hódmezővásárhelyen, a Dózsa utcában. A hódmezővásárhelyi tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágat.

A megyénk felett délután átvonult zivatar útját több helyen kísérték leszakadt ágak, kidőlt fák: Forráskúton faág hasadt az úttestre, míg Fábiánsebestyénen, Szentesen, Bordányban és Szegeden kidőlt fa eltávolítását végezték el a tűzoltók.

Ma hajnalban az M43 autópályán, a Románia felé vezető oldalon, Makó közelében egy faárut szállító román nemzetiségű kamion egy kisteherautóval ütközött. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett. A Makóról és Mezőkovácsházáról érkező tűzoltók a helyszín biztosítását, a járművek áramtalanítását végezték el.