Lázár: Vásárhelyen az üres szavak divatja járja!

Rengeteg ismerős, páciens és volt kolléga köszönte meg dr. Páger Lajos és dr. Berta Éva munkáját a vasárnapi Boldog Gizella-díj átadása óta Hódmezővásárhelyen. Az orvos házaspárt nagy büszkeséggel tölti el, hogy ők kapták meg a kitüntetést, ugyanis szerintük ritkaság a mai világban, hogy elismerik az ember munkáját.

– A meghatódottságunknál csak az örömünk nagyobb, hogy méltónak találtak bennünket erre az elismerésre – ezekkel a szavakkal fogadta dr. Berta Éva az első Boldog Gizella-díjat vasárnap az átadó ünnepségen. A főorvos asszony hozzátette, hatalmas büszkeségként élik meg, hogy kitüntetésben részesültek az elmúlt évtizedekben végzett tevékenységükért.

– A díj mögött a feleségem részéről 50, az én részemről pedig 47 évnyi munka, azaz összesen 97 évnyi hivatás áll, de ha beleszámoljuk az ügyeleteket, akkor még lehet, hogy több is – mesélte portálunknak Páger Lajos. A nyugdíjas doktor számára is meglepetés volt, hogy ők nyertek a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány által meghirdetett szavazáson, ugyanis soha nem a népszerűség iránti vágyból, hanem tiszta szívből, elhivatottságból gyógyítottak.

Lázár: Vásárhelyen az üres szavak divatja járja! 70

– A kitüntetés óta a családon, rokonságon és barátokon kívül sok kedves ismerős, volt páciens és kolléga is megállított bennünket az utcán, hogy gratuláljon. Nagyon jól eső érzés ez, és bizony sokszor néha fejtörést okoz, ki kicsoda, mivel van, aki az 50 év alatt mindössze kétszer járt nálam – mosolygott Berta Éva, aki ezúton is köszöni mindenkinek az elismerő szavakat.

– Minden ideköt bennünket: a család, az emlékek és persze az elmúlt fél évszázad is. Büszkék vagyunk rá, hogy hódmezővásárhelyiek vagyunk, jó érzés ehhez a városhoz tartozni – mondta a kitüntetett házaspár. Azt üzenik az itt élőknek: hűséggel, alázattal szolgálják a települést és szolgálják a közösséget, hogy minél tovább öregbítsék Hódmezővásárhely nevét.

Lázár: Vásárhelyen az üres szavak divatja járja! 50

A díjátadóról bővebben EBBEN A CIKKÜNKBEN számoltunk be.