Élhető család, város, közösség: megalakult a Szeretem Vásárhelyt egyesület 4

A város összefogása, közösségi életének fellendítése a célja annak az egyesületnek, ami a napokban alakult meg Hódmezővásárhelyen Szeretem Vásárhelyt névvel. Az új civil szervezetet pénteken mutatták be Walterné Böngyik Terézia, Juhász Tünde, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla és Nagy Benjámin alapítók.

– Egy olyan közösségi kultúrát szeretnénk teremteni, ami példaértékű lehet a vásárhelyieknek. Dinamikus városeszme kialakítására törekszünk, aminek az a lényege, hogy szeressünk itt élni. Olyanok alapították az egyesületet, akik eddig is sokat tettek már a településért, és ezután is dolgoznak a közösségért – ismertette a bemutatón Walterné Böngyik Terézia, a Szeretem Vásárhelyt elnöke, aki leszögezte, a civil szervezet politikától, vallástól és ideológiáktól is mentes.

Élhető család, város, közösség: megalakult a Szeretem Vásárhelyt egyesület 3

Az egyesület jelszavai: élhető család, élhető város és élhető közösség. Juhász Tünde szerint egy közösség legkisebb egysége a család, ezért azokat meg kell erősíteni. – Két kamasz gyermekem van, így tudom, milyen szakadék húzódik a generációk között – mondta az alapító.  Hozzátette, ezzel itt tarthatják és akár haza is hívhatják a fiatalokat.

Élhető család, város, közösség: megalakult a Szeretem Vásárhelyt egyesület 7

Rapcsák Katalin ezt azzal egészítette ki: Vásárhely messze földön híres az egyszerűségéről, a kiépítettségéről és a vendégszeretetéről, ezért tökéletes arra, hogy az ide érkezők feltöltődjenek itt, és megszeressék ezt a helyet. Azonban még vannak kiaknázatlan lehetőségek, amiket az egyesület minden korosztály bevonásával próbál majd kihasználni.

Élhető család, város, közösség: megalakult a Szeretem Vásárhelyt egyesület 8

Az élhető környezet kapcsán Szenti Csilla úgy fogalmazott: nagyon kreatív emberek élnek a településen, és arra kell törekedni, hogy ők minél nagyobb teret kapjanak az önmegvalósításra. A cél, hogy mindenki úgy érezze, hogy egy olyan közösségnek a tagja, amiben igazán jól érzi magát.

A Szeretem Vásárhelyt rendszeresen szervez közösségépítő programokat. Az első alkalom szeptember 22-én, az Autómentes nap kapcsán lesz. A tagok ekkor a Téglagyári tanösvényen egy bringás reggelit tartanak az érdeklődőknek.

Élhető család, város, közösség: megalakult a Szeretem Vásárhelyt egyesület 2

Nagy Benjámin elmondta, az egyesületnek ma elindult a Facebook-oldala, ahol napi rendszerességgel lehet tájékozódni a szervezet munkájáról, híreiről. Az oldalt ITT lehet lájkolni, követni.

A kezdeményezésről hamarosan honlap is indul, ahol a tagfelvételeket is lebonyolítják.

Te miért szereted Vásárhelyt?

És Te miért szereted Vásárhelyt?? Küldd el kommentben vagy üzenetben!✍️A Szeretem Vásárhelyt egyesület célja egy "Vásárhely-életérzés" és egy pozitív "Vásárhely-kép" kialakítása. Légy Te is a közösségünk tagja!?

Posted by Szeretem Vásárhelyt on Thursday, August 16, 2018