Az orvosházaspár kapja a Boldog Gizella Díjat 2

Rendkívül szoros versenyben dr. Páger Lajosra és dr. Berta Évára érkezett a több szavazat, így az orvos házaspár veheti át vasárnap az első Boldog Gizella Díjat – jelentette be csütörtökön Kószó Péter, a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az alapítvány által a www.phmva.hu oldalon meghirdetett szavazáson több mint 4 ezren nyilvánítottak véleményt. Szoros verseny alakult ki a két jelölt: dr. Páger Lajos és dr. Berta Éva, illetve Sonkoly Tibor festőművész között.

– Tegnap éjfélkor lezárult a voksolás. Az eredmény szerint többen javasolták a több mint négy évtizede a vásárhelyiek szolgálatában álló orvos házaspárt, így ők vehetik át a megosztott díjat – tájékoztatott Kószó Péter. A kuratóriumi elnök hozzátette, az elismeréssel plakett, oklevél és nettó 1 millió forint jár.

Az orvosházaspár kapja a Boldog Gizella Díjat

A díjátadót egy gálaest keretében tartják meg augusztus 19-én, vasárnap 18 órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, ahol ünnepi beszédet Lázár János országgyűlési képviselő és Kószó Péter mondanak majd. Az eseményre szinte az összes jegy elkelt.

A művelődési központban többek között Bátki-Fazekas Zoltán operaénekes, Tapolcsányi Katalin zongoraművész, Torma Evelin versmondó, valamint Herczku Ágnes és a banda is fellép majd. Bánk-bán részlet, népdalok és Szent Istváni intelmek egyaránt a színpadra kerülnek.

Az alapítvány a jövőben a Boldog Gizella Díjjal minden évben augusztus 20-hoz kapcsolódva egy olyan köztiszteletben álló személyt tüntet ki, aki a munkásságával kimagasló érdemeket szerzett Hódmezővásárhelynek, illetve hűséget tanúsított a település iránt.

Az orvosházaspár kapja a Boldog Gizella Díjat 1

A korábban dr. Páger Lajossal és dr. Berta Évával készült interjút ITT olvashatja.