Szél István

Az V. Főtéri Falunapok keretében adják át Székkutas felújított Egészségházát – számolt be róla a Rádió7.

Szél István polgármester a Rádió 7-nek elmondta, az ünnepélyes átadó alkalmából szűrőprogramokat is szerveznek a felújított intézményben. Hozzátette, a háromnapos rendezvény keretén belül rengeteg kulturális eseményt is szerveznek.

Jól haladnak a munkálatok a székkutasi Egészségháznál. Szinte az utolsó simításokat hajtják végre. Már a költözködésre készül a védőnő, a fogorvos, valamint a háziorvosi praxis is költözködik.

Erről egyébként a legutóbbi testületi ülésen is szó esett:

Hamarosan már a felújított Egészségházban fogadják a betegeket – A hírek főutcája

Hivatalosan augusztus 31-én adják át a felújított Egészségházat Székkutason, azonban szeretnék, ha már a hónap közepétől a korszerűsített épületben fogadnák a betegeket – erről is szó esett csütörtökön, a község júliusi testületi ülésén. Vélhetően utoljára ült össze a székkutasi képviselőtestület a nyáron.

Ünnepélyesen pedig az V. Főtéri Falunapok és XVII. Lovasnap keretén belül adják át az Egészségházat, augusztus 31-én 9 órakor. Előtte azonban már 8 órától szűrőprogramokkal várják az érdeklődőket.

Maguk a falunapi programok szeptember 2-ig tartanak, és rengeteg színes eleme lesz. Szél István polgármester elmondta, hogy a székkutasi civil szervezetek, emberek összefogása nélkül nem jöhetett volna létre ez a színvonalas program.