Vízosztás és forgalomkorlátozás is lesz az államalapítás ünnepén

Kis Andrea alpolgármester számolt be az augusztus 20-i programokról, illetve az azzal kapcsolatos tudnivalókról szerdán.

A politikus elmondta: összesen 30 színpadi program lesz, és külön öröm, hogy vásárhelyi zenekarok is fellépnek a programsorozaton.

Vízosztás és forgalomkorlátozás is lesz az államalapítás ünnepén 1

A nagy meleg miatt a rendezvények ideje alatt vizet oszt az önkormányzat, illetve a polgármesteri hivatal, a Fekete Sas és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ hűtött helyiségekkel készül a hőség elől menekülőknek.

A Városháza körül szombaton megváltozik a közlekedés, ugyanis augusztus 18-án a dátum miatt sok esküvő lesz (2018.08.18). A Városház utca azonban a színpad miatt le lesz zárva, így délután a Tóth István utca kétirányú lesz, tehát az esküvőkre érkező járművek erre hagyhatják el a Házasságkötő Terem előtti teret – hangzott el.

Augusztus 20-án pedig az ünnepség ideje alatt részleges forgalomkorlátozás lesz a Szent István téren. Reggel 8.50-től 10 óráig nem hajthatnak át ezen a területen a mezőgazdasági gépek és a motorok. A terelés a Kálvin téri körforgalomnál és a Mózes utcánál lesz. Az útvonal a következő: Bethlen István utca–Vöröskereszt utca–Rárósi út–Mózes utca.