A litván bokszszövetség meghívta a Boxing Gym Vásárhely küldöttségét!

Kovács Pál válogatott ökölvívó és edzője Tóth Károly Zsolt már ki is utazott Kaunasba.

Újabb nemzetközi elismerés érte Hódmezővásárhely legfiatalabb bokszegyesületét. A Boxing Gym Vásárhely csapatának az ukrán szövetség felkérésére Mr. Vidas, a litván szövetségi kapitány küldött meghívót, vegyenek részt a litván-ukrán közös edzőtáborban. Kovács Pál válogatott ökölvívó és edzője Tóth Károly Zsolt már ki is utazott Kaunasba, ahol 10 napot töltenek el, világ és Európa szintű öklözőkkel, mesterekkel.

 A nemzetközi rutinszerzésnek ezzel még nincs vége. A következő meghívásnak szeptember 1- és 14 között az ukrajnai Lembergben kell eleget tenniük, ahol a jelenlegi legerősebb olimpiai keretek találkoznak, így ott lesz Kuba, Anglia, Oroszország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Üzbeisztán, valamint Ukrajna A és B válogatottja. Ezt a tábort az Oroszlán Kupa zárja majd, mely mini világbajnokságnak is felfogható.

A táborok, versenyek már mindig a jövő évi olimpiai kvalifikációról szólnak, melyre Kovács Pálon kívül a Boxing Gym Vásárhely másik reménységének, Rácz Józsefnek is lesznek lehetőségei.

Külön kiemelendő, hogy az ukrán szövetség barátként kezeli a Boxing Gym Vásárhely gárdáját, rajtuk kívül más hazai egyesületet nem is hívnak közös edzőtáborba és versenyre.

A Boxing Gym Vásárhely ezen kívül az utánpótlás nevelésre és a fiatalokra is nagy hangsúlyt fektet. A hétvégén népes küldöttséggel szegedi, nemzetközi szintű versenyen indítja közel tucatnyi versenyzőjét. Erről külön fogunk beszámolni.

Szombat Mihály – sajtóreferens