Mozgalmas hétvége a tűzoltóknál

Szombaton kora délután mintegy 100 négyzetméteren égett a szemét Szegeden, a Sándorfalvi úti szeméttelepen. A helyszínre szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik három vízsugárral eloltották a tüzet.

Sándorfalva közelében egy úgynevezett teleltető halastó növényzete gyulladt meg este. A körülbelül negyven négyzetméteren égő tüzet a sándorfalvi önkéntes -, és a kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók oltották el.

Kevéssel este nyolc óra előtt Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszoda fázisjavító kapcsoló szekrénye kezdett füstölni. A kezdődő tüzet a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók kiérkezésére az uszoda dolgozói porral oltó készülékkel eloltották, az uszodát a tűzriadó tervben foglaltaknak megfelelően kiürítették. A létesítményben 150 fő tartózkodott, személyi sérülés nem történt.

Aljnövényzet égett vasárnap délelőtt a 47. számú úton, az algyői körforgalomnál. A tüzet a helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltó egység oltotta el.

Kevéssel dél előtt egy Csongrádhoz közeli tanyán egy körülbelül húsz négyzetméter alapterületű, fából készült szerszámos bódé gyulladt ki. A tüzet a csongrádi és a kiskunfélegyházi tűzoltók fékezték meg, személyi sérülés nem történt.

Késő este egy fém szemetes kuka égett Szentesen, a Kossuth utcában. A tüzet a kiérkező szentesi tűzoltók percek alatt eloltották.

Nem sokkal délelőtt tíz óra után a szentesi Gaál utcában faág hasadt a járdára. A gyalogos forgalmat veszélyeztető ágat a szentesi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el.

Darazsak fészkeltek egy Kiss Ernő utcai épület fürdőszobájának álmennyezetébe Szentesen. A helyi tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el a fészket.

Hétfőn kora hajnalban az 5431. számú úton, Domaszék közelében egy személygépkocsi fának ütközött. A helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltók a jármű áramtalanítását végezték el. A balesetben négy ember megsérült.