Panaszláda: a kukásautókról az aszfaltra csorog a zöldhulladék leve! 1

Emiatt bűzös és undorító az utcakép – jelezte egy olvasónk, aki szerint ez a kerékpárosoknak kifejezetten zavaró. A szolgáltató azt írta: ez ebben a melegben visszatérő probléma, és mindent megtesznek, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket.

Egy olvasónk azt írta Panaszládánkba a napokban: dicsérendő, hogy működik a szelektív hulladékgyűjtés a magánházaknál, viszont a zöldhulladék szállításnál tapasztal némi problémát.

A kukásautókról ugyanis az aszfaltra csorog a növények leve, emiatt bűzös és undorító az utcakép. Az ezzel járó szag a meleg miatt még inkább érződik, ami a kerékpárosok számára kifejezetten kellemetlen – jelezte olvasónk. Véleménye szerint ezt a szolgáltatónak valahogy meg kellene oldania, mert ez így finoman szólva is kiábrándító.

Megkeresésünkre a Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató NZrt. közölte : a nyáron ez fokozottan jelentkező probléma, mivel ilyenkor a hulladék tömörítése során rövid idő alatt nagyobb mennyiségű folyadék préselődik ki.  A megjelenő nedvesség kifolyását az autókon a tömített gyűjtőtartályoknak kell biztosítani, de tömítésszakadás esetén álló helyzetben, vagy a megfelelően tömített tartályú gépjárműnél kanyarodáskor is kicseppen a folyadék.

Panaszláda: a kukásautókról az aszfaltra csorog a zöldhulladék leve!

A fotó a Dózsa György útján készült

Amennyiben a tömítés elszakad, akkor annak javításáról haladéktalanul intézkednek, illetve a gépjárművekkel óvatosan manővereznek – áll a reakcióban.

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!