A betonnal is híressé tennék Vásárhelyt 14

Véget ért a harmadik beton szimpózium pénteken Hódmezővásárhelyen. Az ünnepélyes szakmai beszámolót pénteken tartották a Nemzetközi Kerámia Központban.

Július 30. és augusztus 10. között rendezték meg a harmadik beton szimpóziumot Hódmezővásárhelyen. A Nemzetközi Kerámia Központban a művészek a tíz nap során betonból készíthettek alkotásokat, melyekhez az alapanyagot a CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó Kft. biztosította.

A betonnal is híressé tennék Vásárhelyt 18

A pénteki ünnepélyes záróeseményen Mészáros Antal, a cég ügyvezető igazgatója gratulált a résztvevőknek. Mint elmondta, az elkészült művek önállóan és egyben kiállítva is megállják a helyüket, és érdekesség, hogy mindben van valami közös, azaz olyan, mintha a művek valahol „találkoznának”. – Öröm és siker ez a városnak és a Csomiépnek is – tette hozzá.

A betonnal is híressé tennék Vásárhelyt 20

Pannonhalmi Zsuzsa keramikusművész, szobrász ezt azzal egészítette ki: a három év tapasztalatait összegyűjtik, és a jövőbeli fejlődésre próbálják azokat fordítani. Szeretnék elérni, hogy a húszéves kerámia szimpóziumhoz hasonlóan a beton szimpózium is hagyománnyá váljon a településen, sőt, az egész országban elterjednek a híre.

A betonnal is híressé tennék Vásárhelyt 7

Az idei szimpóziumon Háber Szilvia Ferenczy – díjas keramikusművész, Kiszely Mária belsőépítész, Kerezsi Gyöngyi Ferenczy –díjas keramikusművész, Kovács Szabolcs Gergő üvegtervező-művész, Pannonhalmi Zsuzsa, Szvet Tamás szobrászművész és Barta Soma egyetemi hallgató vett részt.

Fotók: Gémes Sándor