A magyarok harmada jár fesztiválokra egy felmérés szerint

Vészesen telik a nyár, nemsokára augusztus közepéhez érünk. Mutatjuk, milyen nagyobb események lesznek még a környékben, amiket kár lenne kihagyni.

Augusztus 11-én, szombaton rendezik meg Ópusztaszeren a tematikus Dinnyenapot. A látogatók megkóstolhatják a mézédes gyümölcsöt, illetve az abból készült szobrokat is megcsodálhatják. Emellett kézműves foglalkozásokkal, néptánccal és népzenével is várják az érdeklődőket. A részletes programot ITT tekinthetik meg.

Ugyanezen a napon 10 órától éjfélig lesz az I. Vásárhelyi Strandparty a Török Sándor Strandfürdőben, ahol a rendkívül látványos bemutatók, edzések és bajnokságok mellett igazi retro buli lesz Náksi Attilával. Számos családi programmal is készülnek. Erről bővebben ITT írtunk.

Szintén szombaton lesz a IX. Kéktói Fesztivál a Rárósi úton, illetve a VIII. Székkutasi Regionális Szántóverseny Orosházán. Utóbbi programjait ITT olvashatja.

Augusztus 20-án sokféleképpen üthetjük el az időt. Hódmezővásárhelyen már 17-én elkezdődik a XIV. Bor- és Gasztrofesztivál, Szent István király ünnepe. A Kossuth térre látogatókat többek közt Péter Szabó Szilvia, Király Viktor, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar is várja. Részletes programfüzet ITT.

Ugyanígy 17. és 20. között Szegeden lesz a RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep a Huszár Mátyás Rakparton. Az érdeklődők megkóstolhatják Magyarország és a világ legjobb kézműves söreit, több tucat koncertet tekinthetnek meg, valamint 20-án este 9 órakor tűzijátékban is gyönyörködhetnek.

Augusztus 22-én kezdődnek és 26-ig tartanak a Szegedi Ifjúsági Napok, amelyen ismét rengeteg magyar és külföldi előadó lép fel. Az idei SZIN azért is különleges lesz, mert jubileumot ünnepelhetünk, hiszen 50 éves lett a fesztivál. Az ezzel kapcsolatos, fesztiválpraktikáról szóló cikkünket ITT olvashatja.

Augusztus 31-én, a nyár utolsó napján lesz az Állatkertek Éjszakája. A Szegedi Vadasparkban 19 és 23 óra között látványos állatbemutatókkal, állatetetésekkel és izgalmas állatsimogatóval készülnek.

Szintén 31-én kezdődik a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál Szegeden. A Huszár Mátyás Rakparton minden a halászléről, gasztronómia és kulturális értékeinkről fog szólni. Az ételek kóstolása mellett rengeteg kézműves tárgyat is megcsodálhatunk, illetve vásárolhatunk, hiszen az ország minden tájáról sereglenek ide árusok.

Amennyiben Ön is tud még valami érdekes programot a nyáron, várjuk azt a szerkesztoseg@promenad.hu e-mail címre!

Jenei Eszter